Τραπεζικά νέα

Δύο προσφορές, EOS - doValue και Fortress - Intrum για NPES της PQH ύψους 4,8 δισ. ευρώ - Το παρασκήνιο

Δύο προσφορές, EOS - doValue και Fortress - Intrum για NPES της PQH ύψους 4,8 δισ. ευρώ - Το παρασκήνιο
Αναμένονται δυο ακόμα χαρτοφυλάκια μέχρι τα τέλη του μήνα...
Eντός του μήνα αναμένεται να εξεταστούν οι δυο προσφορές για την πώληση χαρτοφυλακίου ανεξασφάλιστων δανείων, συνολικών απαιτήσεων 4,8 δισ. ευρώ, του project Αlphabet από τον ειδικό εκκαθαριστή PQH.
Ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δεχθεί τις προσφορές από την κοινοπραξία EOS - doValue και την κοινοπραξία Fortress - Intrum.
Σε ό,τι αφορά το χαρτοφυλάκιο των ανεξασφάλιστων κόκκινων δανείων, σύμφωνα με την πρόσκληση του εκκαθαριστή, οι συνολικές απαιτήσεις ανέρχονται σε 4,8 δισ. ευρώ, λογιστικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ.
Πρόκειται για 30.000 καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια και 22.000 συμβάσεις 18.000 δανειοληπτών με την πώληση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου αναμένεται να αναθερμανθεί η δευτερογενής αγορά κόκκινων δανείων ενώ στα τέλη Μαΐου εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν προσφορές για υπόλοιπα δυο τμήματα του Alphabet τα οποία αφορούν κόκκινα δάνεια με εξασφαλίσεις συνολικών απαιτήσεων 9,2 δισ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το Alphabet αποτελεί συνέχεια του χαρτοφυλακίου “Αριάδνη” ο διαγωνισμός του οποίου κηρύχθηκε άγονος καθώς επιχειρήθηκε η συνολική πώληση του χαρτοφυλακίου δανείων.

doValue: Aνέλαβε δυο νέες συμβάσεις διαχείρισης

Εν τω μεταξύ, στις αρχές Μαΐου η εταιρεία διαχείρισης δανείων doValue υπέγραψε δυο νέες συμβάσεις διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Η πρώτη συμφωνία με την Bain Capital αφορά το χαρτοφυλάκιο Αmoeba, μικτής αξίας 800 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για εξασφαλισμένα και ανεξασφάλιστα δάνεια λιανικής, αλλά και εταιρικά δάνεια.
Η δεύτερη συμφωνία διαχείρισης ανατέθηκε από την EOS capital και αφορά το χαρτοφυλάκιο Heliopolis II, μικτής αξίας 202 εκατ. ευρώ.
Το δεύτερο χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 5.500 δάνεια καταναλωτικά, στεγαστικά και μικρών επιχειρήσεων με περισσότερους από 4 χιλ. δανειολήπτες με συνολικές απαιτήσεις 474 εκατ. ευρώ.
Οι δυο νέες συμβάσεις διαχείρισης της doValue μαζί με την ανάθεση από την Tράπεζα Αττικής (Μάρτιος) αυξάνουν τα υπό διαχείριση κόκκινα δάνεια σε 1,5 δισ. ευρώ από τις αρχές του 2024.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης