Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

H Εθνική θα φθάσει το 1 δισ. σε επενδύσεις νέων τεχνολογιών – Νέο placement για το 18% των μετοχών Ιούλιο 2024 στα 7 ευρώ

H Εθνική θα φθάσει το 1 δισ. σε επενδύσεις νέων τεχνολογιών – Νέο placement για το 18% των μετοχών Ιούλιο 2024 στα 7 ευρώ
Το placement του 18% θα πραγματοποιηθεί στην ζώνη των 7 ευρώ και θα συμβάλλει στην αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και της ευρύτατης διασποράς με χρονικό ορίζοντα Ιούλιο 2024
Η Εθνική τράπεζα έχει μεταμορφωθεί, όχι μόνο στην εξωτερική της εικόνα αλλά και στις εσωτερικές της δομές…
Οι ουρές που αμαύρωναν το δίκτυο έχουν εξαφανιστεί, ειδικά κατά την περίοδο πληρωμών των συντάξεων.
Σχεδόν το 85% των συναλλαγών πραγματοποιείται εκτός δικτύου καταστημάτων.
Όλα αυτά επιτεύχθηκαν γιατί έως σήμερα έχουν επενδυθεί 700 εκατ σε νέες τεχνολογίες και η Εθνική σχεδιάζει να φθάσει το 1 δισεκ.
Πλέον η Εθνική τράπεζα καθίσταται μια από τις πλέον εκσυγχρονισμένες τράπεζες στην Ευρώπη.
Η διοίκηση Μυλωνά στην κυριολεξία μεταξύ 2018 και 2024 απέδειξε ότι μπορεί μια τράπεζα – προφανώς με την στήριξη της υψηλής κερδοφορίας ελέω euribor 3 μηνών – να μεταμορφωθεί, να αυξήσει τα κεφάλαια και γενικά να αλλάξει ριζικά επενδύοντας στην νέα τεχνολογία…
Το 2018 η Εθνική τράπεζα παρέπαιε και το 2024 είναι πρωταγωνιστής των εξελίξεων μια ριζικά νέα τράπεζα.

Πότε θα πραγματοποιηθεί το νέο placement για το 18%;

Μετά το placement για το 22% όπου η προσφορές υπερκάλυψαν την προσφορά κατά 8 φορές σε τιμή 5,30 ευρώ… σχεδιάζεται το επόμενο placement που θα αφορά το 18% ή το 13% εάν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποφασίσει να κρατήσει το 5% χωρίς ειδικά δικαιώματα όπως veto κ.α.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το 18% προφανώς θα διατεθεί με την ίδια διαδικασία όπως και στο προηγούμενο placement με την διαφορά ότι θα αλλάξει η τιμή αφού το placement του 22% διατέθηκε σε χαμηλή τιμή.
Ήδη η μετοχή της Εθνικής έχει φθάσει στο 7,25 ευρώ με συνολική χρηματιστηριακή αξία 6,7 δισεκ. απέχει ωστόσο σχεδόν 500 εκατ από την Eurobank που διατηρεί την πρώτη θέση.
Το placement του 18% θα πραγματοποιηθεί στην ζώνη των 7 ευρώ και θα συμβάλλει στην αύξηση της συναλλακτικής δραστηριότητας και της ευρύτατης διασποράς με χρονικό ορίζοντα Ιούλιο 2024.

Η Εθνική θέλει να προχωρήσει σε εξαγορά τράπεζας στο εξωτερικό αλλά είναι ακριβές

Όταν οι υποψήφιες τράπεζες προς πώληση στο εξωτερικό, αποτιμώνται 2 φορές τα κεφάλαια τους και η Εθνική στο 0,88, δεν μπορεί να υπάρξει deal.
Η Εθνική ενδιαφέρεται για εξαγορά τράπεζας στο εξωτερικό αλλά στις σωστές τιμές.

Θα προχωρήσει η επιστροφή κεφαλαίου ή οι επαναγορές ιδίων μετοχών;

Η Εθνική τράπεζα εξετάζει διάφορα σενάρια για επιστροφή κεφαλαίου ή επαναγορές ιδίων μετοχών αλλά ακόμη δεν έχουν παρθεί οι τελικές εγκρίσεις από τον SSM τον Μόνιμο Εποπτικό Μηχανισμό των Τραπεζών.

H Πειραιώς έκανε καλή δουλειά στην εξυγίανση – Η Eurobank έχει χρηματιστηριακό πλεονέκτημα λόγω… Κύπρου

Σε ερώτηση προς την διοίκηση για την απόδοση της Πειραιώς που έφθασε τα NPEs στο 3,5% η διοίκηση της Εθνικής τόνισε ότι έκανε εξαίρετη δουλειά.
Για την πρωτιά της Eurobank στο χρηματιστήριο με αξία 7,2 δισεκ. αναφέρθηκε ως αιτία η στρατηγική κίνηση εξαγοράς στην Κύπρο της Ελληνικής Τράπεζας όπου αυτομάτως ενισχύει κεφάλαια στα 8 δισεκ. και ενεργητικό στα 100 δισεκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης