Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πως σχεδιάζει να ενισχυθεί κεφαλαιακά η Marfin Popular Bank – Εξετάζει αμκ 500-600 εκατ. deal ή συγχώνευση με την MIG

 Πως σχεδιάζει να ενισχυθεί κεφαλαιακά η Marfin Popular Bank – Εξετάζει  αμκ 500-600 εκατ. deal ή συγχώνευση με την MIG
Πως  μπορεί η κεφαλαιοποίηση να ενισχυθεί περαιτέρω από τα 1,33 δις ευρώ και η μετοχή μπορεί να ανακάμψει πάνω από τα 1,57 ευρώ που βρίσκεται εσχάτως;.
Η Marfin Popular Bank εξετάζει μια σειρά εναλλακτικών σχεδίων με στόχο να θωρακίσει τον ισολογισμό και να ενισχύσει τα κεφάλαια.

Μεταξύ των σχεδίων περιλαμβάνονται αύξηση κεφαλαίου 500-600 εκατ ευρώ, υλοποίηση ενός στρατηγικού deal, συγχώνευση με την MIG.
Ωστόσο υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές λύσεις, που δεν είναι υψηλά στις προτεραιότητες , όπως να πωλήσει μέρος της τράπεζας σε στρατηγικό εταίρο, καθώς υπάρχουν και τέτοιες προτάσεις και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν μάλλον μέσω αύξησης να ενισχύσουν τα κεφάλαια.
Η Marfin έχει αποκτήσει πρόσβαση με ποσοστό 4,5% με 4,7% στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και προφανώς με βάση τις τελικές επιλογές του δημοσίου θα αποφασίσει πως θα κινηθεί στρατηγικά.
Διερευνάται ένα deal με την Πειραιώς αλλά ακόμη δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.
Το ιδανικό σενάριο θα ήταν η Marfin Popular Bank να μπορούσε να συγχωνεύσει την MIG ωστόσο προσκρούει ένα τέτοιο εγχείρημα κυρίως στις εποπτικές αρχές.
Σχέδια και σκέψεις υπάρχουν καταδεικνύοντας ότι η Marfin εξετάζει τις στρατηγικές επιλογές της επόμενης ημέρας αλλά χωρίς βιασύνη θα αποφασίσει.
Η Marfin εμφανίζει καλούς χρηματοοικονομικούς δείκτες και αποδείχθηκε εν μέσω κρίσης ότι διαθέτει ισχυρά θεμέλια τα οποία την προστάτεψαν την περίοδο της εκροής καταθέσεων καθώς και στο σκέλος των επισφαλειών από προβληματικά δάνεια.
Η Marfin αποδείχθηκε αρκετά ευπροσάρμοστη στην κρίση και αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα προβλήματα που ανέκυψαν.
Ωστόσο χρηματιστηριακά ακόμη απαιτείται υπομονή….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης