Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

HDB: Στρατηγική συνεργασία με Bpifrance για την ενίσχυση της πράσινης και ενεργειακής μετάβασης των ΜμΕ στην Ελλάδα

HDB: Στρατηγική συνεργασία με Bpifrance για την ενίσχυση της πράσινης και ενεργειακής μετάβασης των ΜμΕ στην Ελλάδα
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (HDB), Γιώργος Ζαββός, συναντήθηκε χθες στο Παρίσι με τον Nicolas Dufourcq, επικεφαλής Γενικό Διευθυντή της Banque publique d’investissement (Bpifrance)

Σε στρατηγική συνεργασία για την ενίσχυση της πράσινης και ενεργειακής μετάβασης των ΜμΕ στην Ελλάδα, προχωρούν Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και Banque publique d’investissement (Bpifrance).
Ειδικότερα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HDB, Γιώργος Ζαββός, συναντήθηκε χθες στο Παρίσι με τον Nicolas Dufourcq, επικεφαλής Γενικό Διευθυντή της Banque publique d’investissement (Bpifrance), της μεγάλης δημόσιας γαλλικής επενδυτικής και αναπτυξιακής τράπεζας.
Η HDB και η Bpifrance διατηρούν μακροχρόνια συνεργασία, η οποία ξεκίνησε από την περίοδο δημιουργίας της HDB. Η Bpifrance διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης, έχοντας χρηματοδοτήσει σχέδια πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ και αναπτύξει σημαντικά εργαλεία μέτρησης της βιωσιμότητας. Επιπλέον, έχει σημαντικές επενδύσεις στα θέματα της καινοτομίας και στήριξης των νεοφυών επιχειρήσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές για στρατηγική συνεργασία σε δράσεις πρόσβασης των ΜμΕ στην χρηματοδότηση και της ενίσχυσης της ικανότητας της HDB να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην στήριξη των ΜμΕ επιχειρήσεων στη πράσινη και ενεργειακή μετάβαση.
Στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και θα εξεταστούν πρακτικές και λύσεις που εφαρμόζει και υλοποιεί η Bpifrance για την υποστήριξη της καινοτομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης, και πως αυτές θα μπορούσαν να έχουν εφαρμογή και προσαρμογή από την HDB προς όφελος των ελληνικών ΜμΕ.
Οι δύο συνομιλητές εξέτασαν επίσης μια σειρά μέτρων που θα μπορούσαν να λάβουν οι ευρωπαϊκές αρχές για να ενισχυθεί η επαρκής χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών στόχων της πράσινης μετάβασης και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας για το 2030. Οι αναπτυξιακές τράπεζες οφείλουν να διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι αντίστοιχες υπηρεσίες τους θα αναλάβουν να επεξεργαστούν το πλαίσιο και τα στοιχεία για την επέκταση του υφιστάμενου μνημονίου κατανόησης βάσει του οποίου θα δομηθεί η συνεργασία και η αμοιβαία ανταλλαγή τεχνογνωσίας και συνεργασία σε συγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης