Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τράπεζα Πειραιώς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο senior 6ετές ομόλογο - Σε ξένους θεσμικούς το 77%

Τράπεζα Πειραιώς: Ψήφος εμπιστοσύνης στο senior 6ετές ομόλογο - Σε ξένους θεσμικούς το 77%
Η Τράπεζα Πειραιώς ολοκλήρωσε επιτυχώς την τιμολόγηση Ομολόγου Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας ύψους €500 εκατ.
Η Πειραιώς Financial Holdings Α.Ε. ανακοινώνει ότι η θυγατρική της, Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Πειραιώς» ή «Τράπεζα»), ολοκλήρωσε με επιτυχία την τιμολόγηση νέου Ομολόγου Υψηλής Εξοφλητικής Προτεραιότητας ύψους €500 εκατ. (εφεξής «Ομόλογο»), με απόδοση 6,875%, προσελκύοντας το ενδιαφέρον σημαντικού αριθμού θεσμικών επενδυτών.
Το Ομόλογο είναι εξαετούς (6) διάρκειας, με δικαίωμα ανάκλησης στα πέντε (5) έτη.
Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η 5η Δεκεμβρίου 2023 και τα ομόλογα θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου - Euro MTF Market.
Η έκδοση στηρίζει την επίτευξη του ενδιάμεσου στόχου των Ελάχιστων Απαιτήσεων για τα Ίδια Κεφάλαια και τις Επιλέξιμες Υποχρεώσεις (Minimum Requirement for own funds and Eligible Liabilities, «MREL») του Ιανουαρίου 2025, ενώ επισημαίνεται ότι ο στόχος του Ιανουαρίου 2024 έχει ήδη επιτευχθεί από τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.
Η συναλλαγή συγκέντρωσε ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον από περισσότερους από 150 διαχειριστές κεφαλαίων.
Αναφορικά με την κατανομή, το 74% διατέθηκε σε διαχειριστές κεφαλαίων, το 16% σε τράπεζες και το 10% σε λοιπούς επενδυτές.
Το συνολικό βιβλίο εντολών της συναλλαγής ξεπέρασε το €1,6 δισ., υπερκαλύπτοντας κατά 3,2 φορές τον αρχικό στόχο έκδοσης (€500 εκατ.). Με βάση το επενδυτικό ενδιαφέρον, η τελική απόδοση διαμορφώθηκε στο 6,875%, έναντι αρχικού στόχου 7,125%, με το 77% να διατίθεται σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.
Η επιτυχία της έκδοσης αποτελεί σαφή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην Τράπεζα Πειραιώς και τις προοπτικές της.
Οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley και UBS Investment Bank ενήργησαν ως Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι του βιβλίου προσφορών.
Οι Allen & Overy και η δικηγορική εταιρεία Μπερνίτσας ενήργησαν ως νομικοί σύμβουλοι της Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης