Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς για senior ομόλογο 500 εκατ. ευρώ

Στις αγορές η Τράπεζα Πειραιώς για senior ομόλογο 500 εκατ. ευρώ
Η απόφαση για την έξοδο πρόκειται να ληφθεί εντός της ημέρας και στην συνέχεια θα δοθεί εντολή στις επενδυτικές τράπεζες BNP Paribas, Bank of America, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS να ξεκινήσουν παρουσιάσεις σε επενδυτές
Αύριο, 28 Νοεμβρίου 2023, ανοίγει, εκτός απροόπτου το βιβλίο προσφορών για την έξοδο της Τράπεζα Πειραιώς στις αγορές με έκδοση εξαετούς ομολόγου, κατηγορίας senior preferred ώστε να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ, για τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και τις επιλέξιμες υποχρεώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για την έξοδο πρόκειται να ληφθεί εντός της ημέρας και στην συνέχεια θα δοθεί εντολή στις επενδυτικές τράπεζες BNP Paribas, Bank of America, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS να ξεκινήσουν παρουσιάσεις σε επενδυτές.
Το ομόλογο περιλαμβάνει δικαίωμα ανάκλησης μετά την συμπλήρωση πενταετίας.
Η Τράπεζα Πειραιώς - είναι δεύτερη τράπεζα μετά την Eurobank (εξέδωσε 6ετες senior, ύψους 500 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο 5,875% από το αρχικό 6,25 % και υπερκάλυψη πάνω από τρείς φορές - η οποία επιδιώκει να εκμεταλλευθεί το έντονο momentum για τα ελληνικά assets, αλλά και να υπερκαλύψει τις απαιτήσεις του επόπτη, αλλά και να προλάβει τις αγορές στην περίπτωση κατά την οποία το 2024 οι συνθήκες δεν θα είναι κατάλληλες για εκδόσεις ομολόγων.

Δ.Π
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης