Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

TBI Bank: Σε ενάμιση χρόνο μερίδιο αγοράς 1% στα καταναλωτικά δάνεια - Ποια τα σχέδια για ανάπτυξη στην Ελλάδα

TBI Bank: Σε ενάμιση χρόνο μερίδιο αγοράς 1% στα καταναλωτικά δάνεια - Ποια τα σχέδια για ανάπτυξη στην Ελλάδα
Η Tbi Bank, μέλος του 4finance holding, ενός ομίλου καταναλωτικών δανείων διαθέτει παρουσία σε Βουλγαρία ( τραπεζική άδεια ), Ρουμανία, ψηφιακή παρουσία σε Λιθουανία – Γερμανια ενω στην Ελλάδα λειτουργεί ως υποκατάστημα
Μέσα σε ενάμιση χρόνο λειτουργίας, η ΤΒΙ Βank Eλλάδος, δίχως φυσικά καταστήματα αλλά λειτουργώντας μέσω διαδικτύου, κινητών, κατέκτησε μερίδιο αγοράς 1% στην καταναλωτική πίστη με περισσότερα από 150.000 δάνεια ενω διπλασίασε τα σημεία πώλησης της (έμποροι) σε 3500.
Εντός του 2024, η ΤΒΙ προετοιμάζεται να λανσάρει και καταθετικά προϊόντα για μεσαίους καταθέτες (κάτω των 100 χιλ. ευρώ) με ανταγωνιστικά επιτόκια.
Ο επικεφαλής της TBI Eλλάδος ο κ. Κώστας Τόκβιλ, στέλεχος με μακρά εμπειρία στην καταναλωτική πίστη (Eurobank) σε Ελλάδα και Βαλκάνια δηλώνει ότι, στόχος της τράπεζας έως το 2027 είναι να φθάσει το μερίδιο της σε 10% στην καταναλωτική πίστη ενω από το 2024 η ελληνική θυγατρική θα έχει περάσει σε κέρδη.  
Η Tbi Bank, μέλος του 4finance holding, ενός ομίλου καταναλωτικών δανείων διαθέτει παρουσία σε Βουλγαρία (τραπεζική άδεια), Ρουμανία, ψηφιακή παρουσία σε Λιθουανία – Γερμανία ενω στην Ελλάδα λειτουργεί ως υποκατάστημα.
Με προσωπικό 80 ατόμων στην Ελλάδα και 100%  ψηφιακό μοντέλο η τράπεζα, η ΤΒΙ είναι Challenger bank παρέχοντας χρηματοδοτικές λύσεις είτε online και μέσω κινητού, είτε στο κατάστημα.
Χρησιμοποιώντας την υπηρεσία buy now pay later οι καταναλωτές μπορούν να αποκτήσουν προϊόντα (μέχρι 1000 ευρώ) με 4 άτοκες δόσεις ενώ δίνονται χρηματοδοτήσεις από 20 ευρώ έως 15 χιλ. ευρώ. (0-19% επιτόκιο).

Η ΤΒΙ bank Ελλάδος σε ένα έτος διπλασίασε τους συνεργαζόμενους εμπόρους σε 3500 από 1800 καθώς βοηθά στην αύξηση των πωλήσεων τους λαμβάνοντας μια προμήθεια και είναι ενδεικτικό οτι, σήμερα επεξεργάζεται καθημερινά 3500 αιτήματα συνεργασίας.
Εκτός από μεγάλες αλυσίδες (Skroutz, Πλαίσιο, Hellas Direct, Αλουμύλ κα) στο δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων έχουν ενταχθεί εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις από τον χώρο του εμπορίου, ασφαλειών αυτοκινήτου, μοτοσυκλετών. 
Τα συστήματα της ΤΒΙ αξιολογούν τα ΑΦΜ καταναλωτών, τα στοιχεία από τον Τειρεσία και δημιουργούν ένα πιστωτικό προφιλ (credit score) με το επιτόκιο να είναι προσαρμοσμένο στο ρίσκο του πελάτη. Διεξάγεται έως και αξιολόγηση των τηλεφωνικών συσκευών από τις οποίες έγιναν τα αιτήματα για την αποφυγή απάτης.
Η εγκρισιμότητα των δανείων ανέρχεται στο 75% ενω για τα δάνεια η έγκριση πραγματοποιείται εντός 3-5 εργάσιμων ημερών αφού λειτουργεί καθημερινά τηλεφωνικό κέντρο ενω στο διαδίκτυο οι απαντήσεις δίδονται από το προσωπικό.
Το χαρτοφυλάκιο πελατών της τράπεζας αποτελούν κυρίως νέοι έως 35 ετών που χρησιμοποιούν τα ψηφιακά μέσα με την  μέση αξία αγορών στα μικροδάνεια να κυμαίνεται μεταξύ 160-300 ευρώ και στα μεγαλύτερα δάνεια μεταξύ 7- 8 χιλ. ευρώ.
Οι επισφάλειες στο χαρτοφυλάκιο, σύμφωνα με την διοίκηση της ΤΒΙ, είναι χαμηλότερες του 1%, και στόχος της τράπεζας δεν είναι οι πελάτες να πληρώνουν τόκους υπερημερίας.
Το 2022, η TBI bank είχε χορηγήσεις 7,7 εκατ. ευρω και προβλέψεις 857 χιλ, ενω εντός του 2023 τα δάνεια έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης