Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Lazard και Rothschild βλέπουν φως από την UniCredit για Alpha – H Intrakat πήρε έγκριση από Επιτροπή Ανταγωνισμού για Άκτωρ

Lazard και Rothschild βλέπουν φως από την UniCredit για Alpha – H Intrakat πήρε έγκριση από Επιτροπή Ανταγωνισμού για Άκτωρ
H Intrakat πήρε την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για Άκτωρ
Η Lazard που λειτουργεί ως σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θεωρεί ότι η UniCredit θα αυξήσει σε τέτοιο βαθμό την προσφορά της ώστε να μπορεί να κάνει θετική εισήγηση επικύρωσης της πώλησης του 9% ή 211,138 εκατ μετοχών της Alpha bank.
Καλά ενημερωμένη πηγή τόνισε τα εξής.
«Μια τράπεζα με 55 δισεκ. ενσώματα ίδια κεφάλαια όπως η UniCredit και με 2,35 δισεκ. τα οποία έχει ανακοινώσει ότι θα επαναγοράσει ίδιες μετοχές στην Ιταλία αποκλείεται να διασυρθεί για 100 εκατ. ευρώ.
Η αρχική της προσφορά στα 1,33 ευρώ Χ 211,138 εκατ μετοχές ισοδυναμούσε με τίμημα 280 εκατ και με τίμημα 1,8 ευρώ που εκτιμούν ορισμένοι ότι η UniCredit θα αντιπροτείνει το τίμημα θα διαμορφωθεί στα 380 εκατ.
To 1,33 ευρώ εάν γίνει 1,45 ή 1,5 ευρώ δεν περνάει και θα είναι καθαρά πολιτική απόφαση.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας έχει επενδύσει 3,96 δισεκ. κεφάλαια στην Alpha bank και προφανώς δεν διασώζεται με τα 380 εκατ αλλά περνάει ένα μήνυμα κανόνων για τις επόμενες πωλήσεις τραπεζικών μετοχών.
Με τίμημα 1,80 ευρώ η κεφαλαιοποίηση της Alpha bank διαμορφώνεται σε 4,23 δισεκ. και με βάση τα κεφάλαια 6,24 διαμορφώνεται η σχέση P/BV 0,68…
Με τίμημα 1,33 ευρώ το P/BV διαμορφώνεται στο 0,50

Άλλη πηγή εξελίσσει λίγο περισσότερο το όλο θέμα.
Εάν η Unicredit δεν θέλει να δώσει άλλα 100 εκατ σημαίνει ότι κάποιον απαξιώνει και απαξιώνει τα ελληνικά assets.
Δεν θα κερδίσει επικοινωνιακά και ουσιαστικά εάν παίξει ένα τέτοιο παιχνίδι.
Εάν μια τράπεζα με 825 δισεκ. ενεργητικό κολλιέται για 100 εκατ θα είναι πρόκληση.
Προφανώς δεν είναι οικονομικό το ζήτημα, η UniCredit μια επιλογή έχει να αυξήσει σοβαρά το τίμημα τα 1,33 ευρώ που είναι απαράδεκτα χαμηλό.

H Intrakat πήρε την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για Άκτωρ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά του Άκτωρ από την Intrakat και η ανακοίνωση ήρθε σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023.
Οι δύο εταιρίες μαζί θα δώσουν αποτίμηση στο χρηματιστήριο σε βάθος χρόνου 800 εκατ ευρώ.
Η Intrakat έχει χρηματιστηριακή τιμή 3,46 ευρώ και χρηματιστηριακή αξία συνολικά φθάνει 556 εκατ και θα φθάσει στα 800 εκατ ευρώ.
Διανοίγονται θετικές προοπτικές άπαξ και ο νέος κατασκευαστικός όμιλος καθίσταται ο δεύτερος στην Ελλάδα με 5 δισεκ. ανεκτέλεστο έργο.
Η ολοκλήρωση της απόκτησης του 100% των μετοχών της ΑΚΤΩΡ από την Intrakat αναμένεται να λάβει χώρα εντός το αμέσως προσεχές διάστημα, σύμφωνα με τους όρους της από 30.3.2023 δεσμευτικής συμφωνίας αγοραπωλησίας μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης