Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με σύμβουλο την Oliver Wyman το business plan Παγκρήτιας - Attica bank για τη συγχώνευση - Έτοιμο τον Φεβρουάριο 2024

Με σύμβουλο την Oliver Wyman το business plan Παγκρήτιας - Attica bank για τη συγχώνευση - Έτοιμο τον Φεβρουάριο 2024
Ο 5ος πόλος των τραπεζών έρχεται το 2024
Σχετικά Άρθρα
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπόνηση του business plan από την Oliver Wyman προκειμένου να συνενώσουν δυνάμεις τους η Παγκρήτια με την Attica Bank.
Η ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου αναμένεται τον Φεβρουάριο 2024 και αναμένεται μαζί με το due diligence αλλά και τις προβλέψεις του νέου Ηρακλή να αποτελέσουν τα τρία συστατικά στοιχεία που θα έχουν ως κατάληξη της συγχώνευση των δύο τραπεζών αλλά και θα προσδιορίσουν το ύψος της απαιτούμενης κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Η νέα τράπεζα που θα προκύψει θα έχει ενεργητικό μεταξύ 4 και 5 δισ. ευρώ και 54 καταστήματα με ικανοποιητική γεωγραφική κάλυψη στην Ελλάδα και περιοχές αιχμής την Αθήνα, την Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica Bank αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν τη δημιουργία του 5ου τραπεζικού πυλώνα στην Ελλάδα με βάση τα υφιστάμενα μεγέθη των τραπεζών.
Έχει προηγηθεί πρόσφατα η απορρόφηση της HSBC από την Παγκρήτια η οποία είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν καταθέσεις 1 δις ευρώ, 400 εκ ευρώ στο wealth management και κεφάλαιο (equity) 95 εκ ευρώ.
Στην Παγκρήτια παρέμενε 250 άτομα προσωπικό της πρώην HSBC ενώ 50 στελέχη αποχώρησαν από την HSBC λίγο πριν την απορρόφηση.

Το προσωπικό που προήλθε από την HSBC θα διατηρήσει για ένα χρόνο το σύνολο των παροχών που είχε στην προηγούμενη τράπεζα και για διάστημα δεκαοκτώ μηνών τις μισθολογικές απολαβές.
Σύμφωνα με τον Διευθύντοντα Σύμβουλο της Παγκρήτιας Τράπεζας κ. Αντώνη Βαρθολομαίο, το προσωπικό της HSBC είναι υψηλού επιπέδου και αξιοποιείται πλήρως.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η αναδιάρθρωση δικτύου της Παγκρήτιας που περιλαμβάνει κλείσιμο έως 10 καταστημάτων και θυρίδων στην Κρήτη χωρίς απολύσεις προσωπικού αλλά και άνοιγμα ισάριθμών καταστημάτων σε άλλες περιοχές.
Στόχος της διοίκησης είναι η τράπεζα να προσανατολιστεί σε εργασίες που σχετίζονται με μικρές επιχειρήσεις αλλά και καταναλωτικά-στεαγστικά προϊόντα.
Επίσης, η Παγκρήτια επενδύει σημαντικά στο wealth management με αιχμή του δόρατος το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης