Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς στις 30/10 - Εργαζόμενοι κάθονται σε μια καρέκλα και «κοιτάζουν το κενό»

Απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς στις 30/10 - Εργαζόμενοι κάθονται σε μια καρέκλα και «κοιτάζουν το κενό»
Ήδη σε πολλά καταστήματα του δικτύου έχουν αφαιρεθεί όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες από τους συναδέλφους, καταγγέλει ο Σύλλογος
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ) προκήρυξε 24ωρη Πανελλαδική απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς, τη Δευτέρα 30/10 καταγγέλλοντας τις αντεργατικές μεθοδεύσεις της Διοίκησης που στοχοποιούν εκατοντάδες συναδέλφους προκειμένου να τους οδηγήσουν σε εθελούσια ανεργία.
Ο Σύλλογος εργαζομένων θεωρεί ότι η στρατηγική συρρίκνωσης του προσωπικού της Τράπεζας είναι αδιέξοδη και αντιαναπτυξιακή, δεδομένου ότι εκτός από την απαξίωση εκατοντάδων έμπειρων συναδέλφων, δυσχεραίνει την εξυπηρέτηση του πελατειακού κοινού, στερώντας την πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα, ιδιαίτερα σε όσους δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες.
Ήδη σε πολλά καταστήματα του δικτύου έχουν αφαιρεθεί όλες οι ουσιαστικές αρμοδιότητες από τους συναδέλφους και αντί να εξυπηρετούν το πελατειακό κοινό που σε πολλές περιπτώσεις κλείνει ραντεβού μετά από τρείς ή τέσσερις βδομάδες, εξαναγκάζονται να εκτελούν μόνο τυπικές, διεκπεραιωτικές εργασίες, ή απλά τους υποχρεώνουν όλη μέρα να κάθονται σε μια καρέκλα και να “κοιτάζουν το κενό”.
Ο Σύλλογος δηλώνει ότι θα αντιταχθεί με αποφασιστικότητα απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που για μια ακόμη φορά εκδηλώνεται μέσω άσκησης ψυχολογικών πιέσεων.
Η απεργία της 30/10 σηματοδοτεί την πρόθεση του ΣΕΥΤΠΕ να υπερασπίσει με όλα τα μέσα και σε όλα τα επίπεδα, το δικαίωμα των συναδέλφων μας στην εργασία και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του συνόλου του πελατειακού κοινού από όλο το δίκτυο καταστημάτων.
Ο ΣΕΥΤΠΕ συνοψίζοντας το απεργιακό διακύβευμα δήλωσε:
- Διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία για όλους τους συναδέλφους μας.
- Διεκδικούμε εργασιακή ασφάλεια κι αξιοπρεπείς μισθούς για όλους.
- Δίνουμε όλοι μαζί τον αγώνα απέναντι στη συρρίκνωση και την τοξικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης