Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

H Eurobank διαγράφει 52,03 εκατ μτχ. – Η άρνηση τράπεζας σε ΓΕΚ και η απάντηση της εταιρίας στο ΒΝ…. και το σχέδιο πωλήσεων του CVC

H Eurobank διαγράφει 52,03 εκατ μτχ. – Η άρνηση τράπεζας σε ΓΕΚ και η απάντηση της εταιρίας στο ΒΝ…. και το σχέδιο πωλήσεων του CVC
Η Eurobank σχεδιάζει μέχρι τέλη Νοεμβρίου 2023 θα διαγράψει τις 52,030 εκατ μετοχές που αγόρασε από το ΤΧΣ ή το 1,4% των μετοχών αντί 93,65 εκατ ευρώ δίνοντας έτσι έμμεσο bonus στους μετόχους.
Σήμερα θα επικεντρωθούμε σε τρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις…

Στα σχέδια της Eurobank που μέχρι τέλη Νοεμβρίου 2023 θα διαγράψει τις 52,030 εκατ μετοχές που αγόρασε από το ΤΧΣ ή το 1,4% των μετοχών αντί 93,65 εκατ ευρώ δίνοντας έτσι έμμεσο bonus στους μετόχους.

Στα σχέδια του αμερικανικού fund CVC το οποίο έχει αποφασίσει να προχωρήσει στην πώληση ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου που απέκτησε στην Ελλάδα.
Θυμίζουμε ότι κατέχει στρατηγικές θέσεις στην Εθνική Ασφαλιστική, στην Vivartia, στον κλάδο υγείας με επίκεντρο το Υγεία και άλλες δραστηριότητες.

Επίσης θα επικεντρωθούμε στην άρνηση μεγάλης συστημικής τράπεζας να δώσει εγγυητικές επιστολές στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ενώ οι τράπεζες αποκαλύπτουν ότι η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα δημιουργήσει ταμείο από τα έργα που ολοκληρώνει σε σταδιακή βάση… (!!!)

Η Eurobank θα διαγράψει 52,03 εκατ μετοχές... έμμεσο bonus στους μετόχους

Η Eurobank πρόσφατα έδωσε στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας 93,65 εκατ ευρώ για να επαναγοράσει το 1,4% των μετοχών της ή 52,030 εκατ μετοχές.
Θα μπορούσε να επιλέξει να κρατήσει τα 52 εκατ μετοχές και να πάρει πίσω τα 93,65 εκατ αλλά η διοίκηση επέλεξε να δώσει bonus στους μετόχους – σαν έμμεσο μέρισμα – διαγράφοντας 52,03 εκατ μετοχές.
Αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί η αξία των υφιστάμενων μετοχών έστω και οριακά, αφού λιγότερες μετοχές θα αντιστοιχούν π.χ. στην υφιστάμενη χρηματιστηριακή αξία…
Επίσης τέλη Μαρτίου 2024 η Eurobank θα πάρει εγκρίσεις από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου για την απόκτηση του στρατηγικού ποσοστού στην Ελληνική Τράπεζα Κύπρου και αμέσως θα ακολουθήσει δημόσια πρόταση για το 100%.
Στόχος είναι Μάιος 2024 να έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της Ελληνικής τράπεζας και θα ακολουθήσει η συγχώνευση της Eurobank Κύπρου με την Ελληνική Κύπρου…

Το αμερικανικό fund σχεδιάζει να πουλήσει στρατηγικό asset που απέκτησε στην Ελλάδα

Οι αποφάσεις έχουν παρθεί, το αμερικανικό fund CVC που έχει στρατηγικές θέσεις, στην Εθνική Ασφαλιστική, στα τρόφιμα μέσω της Vivartia και στην Υγεία να πουλήσει ένα μέρος της μεγάλης επένδυσης της στην Ελλάδα.
Σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για αυτούς τους σχεδιασμούς…

Οι εγγυητικές επιστολές… είναι πρόβλημα, μεγάλη τράπεζα αρνήθηκε στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έκδοση νέων εγγυητικών

Το πρόβλημα με τις εγγυητικές επιστολές είναι μείζον και όχι έλασσον για τις κατασκευαστικές εταιρίες.
Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έχοντας μεγάλη έκθεση και πολλά ανοικτά μέτωπα, ζήτησε εγγυητικές από μεγάλη τράπεζα και έλαβε κατηγορηματική άρνηση.
Να σημειωθεί ότι το μείγμα υπέρμετρος δανεισμός, μεγάλες υποχρεώσεις σε καταβολές προς το κράτος στην Εγνατία Οδό και στην Αττική Οδό καθώς και σημαντικός δανεισμός του Γ. Περιστέρη… είναι εκρηκτικό…
Οι φήμες ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος στα 18,6 ευρώ για την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή… χρήζουν μεγάλης προσοχής για τις σκοπιμότητες…
Οι τράπεζες αγνοούν… και περιμένουν να δουν φως στην ομίχλη που περιβάλλει… τον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Πάντως όπως αποκάλυψε το bankingnews έχει υπάρξει νέα διαπραγμάτευση για την πώληση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στα 18,6 ευρώ.


Η απάντηση της εταιρίας στο ΒΝ

Σε διάψευση των πληροφοριών του Bankingnews.gr περί δήθεν άρνησης τράπεζας να της παράσχει εγγυητική επιστολή προχώρησε η ΓΕΚ Τέρνα.
Όπως αναφέρει, η εταιρεία έχει εξαιρετικές σχέσεις με το σύνολο των ελληνικών και πλήθος διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων κι εξασφαλίζει απρόσκοπτα τις απαιτούμενες εγγυητικές επιστολές για το σύνολο των έργων που διεκδικεί και αναλαμβάνει.
Καλεί, δε, το επενδυτικό κοινό να είναι εξαιρετικά προσεκτικό απέναντι σε ανυπόστατες φήμες και ψευδή δημοσιεύματα.
Η εταιρεία, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές, θα πράξει τα δέοντα για την προστασία των χιλιάδων μετόχων της και της επενδυτικής κοινότητας, καταλήγει η ΓΕΚ Τέρνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης