Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης φαβορί για Πρόεδρος στην νέα Attica Bank εν όψει της συγχώνευσης με Παγκρήτια... αλλά αρμοδίως διαψεύδεται

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης φαβορί για Πρόεδρος στην νέα Attica Bank εν όψει της συγχώνευσης με Παγκρήτια... αλλά αρμοδίως διαψεύδεται
Διάψευση από τους βασικούς μετόχους εν μέσω των ανακοινώσεων για τον πέμπτο πυλώνα
Σχετικά Άρθρα
O στόχος της διοίκησης της Attica bank να καταστεί τράπεζα πρώτης επιλογής για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβεβαιώθηκε και επισήμως από την ομιλία του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης για την δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα καθώς όπως τόνισε “Θέλουμε να στηρίξουμε τον πέμπτο τραπεζικό πυλώνα, να δώσουμε τη δυνατότητα για παροχή δανείων σε μη τραπεζικούς φορείς.
Θέλουμε ανταγωνισμό στη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων.”
Για την επίτευξη της δημιουργίας του πέμπτου πυλώνα, όπως είναι γνωστό, το κρίσιμο βήμα είναι η συνένωση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024.
Προηγήθηκε η ενσωμάτωση του δικτύου και των στελεχών της HCBC και η αντικατάσταση των σημάτων της από την Παγκρήτια.
Μέχρι το τέλος του χρόνου, αναμένεται εξάλλου ο έλεγχος της δεούσας επιμέλειας από συμβούλους, η κατάρτιση του επιχειρηματικού πλάνου, αλλά και η γνωμοδότηση για την σχέση ανταλλαγής των μετοχών με την Παγκρήτια Τράπεζα.
Η φιλοδοξία των βασικών μετόχων της Attica Bank (Thrivest Holding) μέσα από την συγχώνευση των δυο τραπεζών να δημιουργηθεί μια νέα, υγιή και εύρωστη τράπεζα η οποία θα επικεντρωθεί στις χρηματοδοτήσεις κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες τέσσερις συστημικές τράπεζες στα κενά που δημιουργούνται στη λιανική και επιχειρηματική τραπεζική.
Ύστερα λοιπόν από την ενίσχυση της διοικητικής ομάδας της Attica bank, αλλά και των στελεχών από την αγορά, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, από την Attica bank πραγματοποιήθηκε μια κρούση πρός τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, προκειμένου να αναλάβει ως πρόεδρος της νέας ενοποιημένης τράπεζας.

Με θητεία στην Alpha bank

Πρόκειται για τον άνθρωπο ο οποίος λειτούργησε ως σύνδεσμος και συντονιστής της κυβέρνησης με τις επιχειρήσεις και την αγορά και κατά τις ίδιες πηγές, αναμένεται να επιστρέψει σε μια τράπεζα η οποία έχει ως στόχο την ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τραπεζικό τομέα, μέσα από τις χορηγήσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι, υπέβαλλε την παραίτηση του μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης των τηλεφωνικών υποκλοπών.
Ο Γρ. Δημητριάδης έχει σπουδάσει νομική στο Queen Mary and Westfield College, University of London και συνέχισε τις σπουδές του στο City Business School στον τομέα της ναυτιλίας, του εμπορίου και των χρηματοοικονομικών.
Πριν από την ενασχόληση με την πολιτική εργάστηκε σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία (Πάνος Μπιτσαξής, Απόστολος Μαυραγάνης) ενώ έχει εργαστεί στο νομικό γραφείο της Alpha bank.
Το 2008 ίδρυσε το δικό του νομικό γραφείο το οποίο ειδικεύεται σε εμπορικό, φορολογικό, ποινικό και οικονομικό δίκαιο, καθώς και στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας.

Διάψευση

Ωστόσο, η πλευρά των βασικών μετόχων διαψεύδει αρμοδίως τις πληροφορίες για τον ορισμό του κ. Δημητριάδη προσθέτοντας ότι, προσώρας η Attica bank δεν έχει ολοκληρώσει την συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα, διαδικασία η οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός της νέας χρονιάς.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, για την προεδρία της Attica bank προορίζεται ο κ. Α. Βαρθολομαίος σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης