Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Sunshine Leases της Τράπεζας Πειραιώς από Bain Capital

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Sunshine Leases της Τράπεζας Πειραιώς από Bain Capital
Η Bain Capital Special Situations ανακοίνωσε σήμερα την εξαγορά της Sunshine Leases…
Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Sunshine Leases της Τράπεζας Πειραιώς (εταιρείας στον χώρο του leasing) ανακοίνωσε η Bain Capital.
Ειδικότερα, η συναλλαγή περιλαμβάνει την απόκτηση του 100% των μετοχών της Sunshine Leases Single Member Société Anonyme («Sunshine Leases»), μιας ελληνικής θυγατρικής χρηματοδοτικής μίσθωσης της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. συμπεριλαμβανομένου ενός χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων («Sunshine Portfolio») από την Hellas Capital Leasing Single Member Société Anonyme («HCL»), μια ελληνική εταιρεία χρηματοδοτικής μίσθωσης που ανήκει εξ ολοκλήρου σε αμοιβαία κεφάλαια τα οποία τυγχάνουν διαχείρισης από την Bain Capital.
Το χαρτοφυλάκιο Sunshine έχει ακαθάριστη λογιστική αξία 500 εκατ. ευρώ.
Η εξασφάλιση των μισθώσεων περιλαμβάνει ως επί το πλείστον εμπορικά ακίνητα και περιουσιακά στοιχεία ξενοδοχείων.
Αυτή είναι η πέμπτη μεγάλης κλίμακας εξαγορά χαρτοφυλακίων μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της Bain Capital στην Ελλάδα, μετά τα project HCL-EGEE, Amoeba, Icon και Frontier.
Η Sunshine Leases είναι η έκτη συναλλαγή χαρτοφυλακίων χρηματοδοτικής μίσθωσης της Bain Capital στην Ευρώπη, έναν τομέα μέσω του οποίου έχει αγοράσει τίτλους μεικτής λογιστικής αξίας 2,8 δισ. ευρώ..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης