Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο

tags :
Alpha Bank: Συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Επιτροπή Ελέγχου εξακολουθεί να αποτελεί Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών, κατά τη συνεδρίασή του νωρίτερα, συγκροτήθηκε σε σώμα, δυνάμει (α) της απόφασής του με ημερομηνία 29.6.2023 περί της εκλογής της κ. Diony C. Lebot και του κ. Παναγιώτη I.-K. Παπάζογλου ως Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, με ισχύ από τις 27.7.2023, σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών κ.κ. Richard R. Gildea και Shahzad A. Shahbaz αντίστοιχα και (β) της από 27.7.2023 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων (η "Τακτική Γενική Συνέλευση") για τον ορισμό των δύο νέων Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, κ.κ. Diony C. Lebot και Παναγιώτη I.-K. Παπάζογλου, ως Ανεξάρτητων Μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα:

Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου, ο κ. Βασίλειος Θ. Ράπανος, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Βασίλειος Ε. Ψάλτης, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
Ο κ. Σπύρος Ν. Φιλάρετος, Γενικός Διευθυντής ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
Ο κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
Οι κυρίες Έλλη Μ. Ανδριοπούλου, Ασπασία Φ. Παλημέρη, Carolyn G. Dittmeier, Elanor R. Hardwick και Diony C. Lebot και οι κ.κ. Παναγιώτης I.-K. Παπάζογλου, Δημήτρης Κ. Τσιτσιράγκος και Jean L. Cheval
ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ Ο κ. Johannes Herman Frederik G. Umbgrove ως εκπρόσωπος και δυνάμει υπόδειξης του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σημειώνεται ότι η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι τετραετής, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού της Εταιρείας, όπως αυτή ορίστηκε με την από 22.7.2022 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, και δύναται να παρατείνεται μέχρι τη λήξη της προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει να συνέλθει η αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση και μέχρι τη λήψη της σχετικής απόφασης.
Η Επιτροπή Ελέγχου εξακολουθεί να αποτελεί Επιτροπή του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία απαρτίζεται από πέντε (5) Μέλη του, και ειδικότερα από τέσσερα (4) Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 9 παρ. 1 και 2 του ν. 4706/2020, και από ένα (1) Μη Εκτελεστικό Μέλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης