Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ellington: Θέσαμε εξαρχής τους όρους για να «μπούμε» στην αύξηση κεφαλαίου στην Attica Bank

Ellington: Θέσαμε εξαρχής τους όρους για να «μπούμε» στην αύξηση κεφαλαίου στην Attica Bank
H Ellington κατηγορεί αυτούς που έκρυβαν τα προβλήματα της Attica Bank…
Η Ellington Management Group (Ellington) είχε εκφράσει επισήμως και επανειλημμένα την πρόθεσή της να συμμετέχει στη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank, και παράλληλα να διαδραματίσει έναν κεντρικό ρολό στη διάσωση.
Κατά τη συγκεκριμένη διαδικασία, η Ellington έκανε πάντοτε σαφές, με απόλυτη διαφάνεια, προς όλους τους εμπλεκόμενους και τους θεσμικούς φορείς τους όρους τους οποίους έθεσε για την προώθηση της σχετικής διαδικασίας.
Το ενδιαφέρον της Ellington εκφράστηκε παρά το γεμάτο προβλήματα προφίλ της Attica Bank, και ύστερα από ένα σοβαρό κύμα αθέτησης υποχρεώσεων και επισφαλών απαιτήσεων.
Ωστόσο, από το 2021, η Attica Bank φάνηκε ότι ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο με στόχο να αλλάξει από έναν αμιγώς απασχολούμενο με τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά του οργανισμό, σε μια νέα, με στροφή προς το μέλλον, μη συστημική Τράπεζα, με σκοπό τον πλήρη εκσυγχρονισμό της δομής της και την εξυγίανση του ισολογισμού της.
Σε κάθε περίπτωση η Ellington Management Group, είναι ένας όμιλος γεννημένος από τα σπλάχνα της Wall Street και έχοντας διαγράψει μια χρυσή διαδρομή 28 ετών, ενώ έχει εδώ και μερικά χρόνια παρουσία και στην Ελλάδα, μέσω της Ellington Solutions.
Το μοναδικό track record επιτυχιών, η απαράμιλλη διεθνής εμπειρία και αναγνώριση, αποδεικνύουν το μέγεθος και την σοβαρότητα του ομίλου σε κάθε του δραστηριότητα.
Με κεφάλαια υπό διαχείριση που ξεπερνούν τα 13,5 δισ. δολάρια και ένα πλούσιο χαρτοφυλάκιο από εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η Ellington θεωρείται διεθνώς μια ηγέτιδα δύναμη του κλάδου.
Έχοντας στο δυναμικό της μια ισχυρή ομάδα εξειδικευμένων στελεχών και συνεταίρων, η Ellington έχει γίνει γνωστή ανά τις διεθνείς αγορές για την ικανότητά της να εντοπίζει και να αξιοποιεί ταχύτατα τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, παρέχοντας αποδόσεις κατά πολύ υψηλότερες από αυτές της αγοράς.
Παρατίθεται και η σχετική ανακοίνωση από την Attica Bank στις 25 Φεβρουαρίου 2022:
https://www.atticabank.gr/el/group/news/latest-news/23-announcements/2146-attica-bank-announcement-of-25022021-gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης