Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Ellington έχει παρανομήσει και προκλητικά εξαπατήσει τις ελληνικές αρχές... στέλνει απαράδεκτες επιστολές στην Attica bank

Η Ellington έχει παρανομήσει και προκλητικά εξαπατήσει τις ελληνικές αρχές... στέλνει απαράδεκτες επιστολές στην Attica bank
H αμερικανική Ellington έχει παρανομήσει και προκλητικά εξαπατήσει τις ελληνικές αρχές
Με τις επιστολές της η αμερικανική Ellington όλο και αποκαλύπτει τις παρανομίες στις οποίες έχει σκόπιμα ή μη υποπέσει...
Πρόκειται για εξόφθαλμες παρανομίες, για τις οποίες πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας...
Όλα ξεκίνησαν από την επιστολή στο bankingnews ότι η Ellington δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ της Attica bank... και επίσςης αποκάλυψαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την RINOA μια Κυπριακή εταιρία...


Είπαν επίσης ότι δεν έχουν καμία σχέση με RINOA και Ellington Solutions εκθέτοντας με αυτόν τον τρόπο την Τράπεζα της Ελλάδος, το ΤΧΣ και το TMEΔE, αφού όλοι αυτοί θεωρούσαν το αντίθετο (καλώς ή κακώς).
Άπαντες στην Ελλάδα και στην αγορά επί τουλάχιστον δύο χρόνια είχαν την εντύπωση ότι η μητρική αμερικανική εισηγμένη Ellington συμμετείχε στη διοίκηση της Attica Bank στην πρώτη αύξηση της Attica Bank και στη διαχείριση της Θεά Άρτεμις δια της ελληνικής θυγατρικής της Ellington Solutions.
Το ίδιο φυσικά διέδιδε και άφηνε να εννοηθεί η εν Ελλάδα φερόμενη ως εκπρόσωπος τους Μαραγκουδάκη.

Πως παραπλάνησε η Ellington MG

Και ξαφνικά η μητρική ανακοινώνει με επίσημη επιστολή στα μέσα ότι η Ellington MG καμία σχέση δεν έχει με τη RINOA αλλά κυρίως με την Ellington solutions.
Απλή παρεξήγηση.
Αυτά την προηγούμενη εβδομάδα.
Έγινε και δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, ούτε καν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που τόσο καιρό επέτρεπε τη διαπραγμάτευση της μετοχής επί τη βάση ανακοινώσεων για τη δήθεν συμμετοχή της Ellington στην τράπεζα.
Ναι αλλά ποιας Ellington;
Της αμερικανικής εισηγμένης ή της ελληνικής της Μαραγκουδάκη με μετοχικό κεφάλαια λίγες χιλιάδες ευρώ;
Λεπτομέρειες.

Επί μία εβδομάδα τόσο το TXΣ όσο και το TMEΔE ίσως και η ΤτΕ ψάχνουν τα αρχεία τους να βρουν πως τελικά συνδέονταν η αμερικανική εισηγμένη Ellington με τη RINOA την GINI και την Ellington solutions και αν όχι πως δημιουργήθηκε στο σύμπαν το αντίθετο συμπέρασμα.
Και έρχεται στις 14 Ιουλίου 2023 η Ellington MG και με νέα επιστολή της ξεκάθαρα δηλώνει ότι επέτρεψε στη THRIVEST να συμμετάσχει στην αύξηση.
Για να μπορέσει όμως να το κάνει αυτό, δύο τα ενδεχόμενα:
Ή πράγματι είχε μετοχές της Attica Bank ή είχε έλεγχο στη RINOA και την Ellington Solutions.
Tο τρίτο ενδεχόμενο αφορά τον εισαγγελέα και τις αρμόδιες ελληνικές αρχές.
Οπότε τελικά τι από τα τρία συμβαίνει;

Το βέβαιο είναι ότι η Ellington επέτρεψε αν όχι δημιούργησε εσκεμμένα την αίσθηση στους πάντες ότι ελέγχει τη RINOA και την Ellington solutions ενώ προφανώς στην πραγματικότητα δεν είναι έτσι.
Αυτό όμως παραβιάζει σωρεία διατάξεων του ελληνικού Δικαίου.

Είναι τελικά απατεώνες;

Δεν πρέπει να ασχοληθεί εισαγγελέας και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;
Τυχαία ονομάστηκε μια εταιρεία Ellington Solutions χωρίς να το γνωρίζει η αμερικανική Ellington;
Αν το γνώριζε τι επεδίωξε άλλο από το να δημιουργήσει ψευδή και απατηλή πεποίθηση σε όλους ότι έχουν μετοχική σχέση;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης