Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η HSBC δίνει προίκα στην Παγκρήτια Τράπεζα τεχνογνωσία και καταθέσεις 1,7 δισ. ευρώ

Η HSBC δίνει προίκα στην Παγκρήτια Τράπεζα τεχνογνωσία και καταθέσεις 1,7 δισ. ευρώ
Τα σχέδια της διοίκησης Αντώνη Βαρθολομαίου για την τράπεζα
Σχετικά Άρθρα
Με στήριξη από την HSBC η Παγκρήτια Τράπεζα «ράβει» καινούργιο κοστούμι για να μπει στα σαλόνια της τραπεζικής αγοράς.
Ένα αλλά και περισσότερα «κοστούμια» θα έχει σύντομα στην «γκαρνταρόμπα» της Παγκρήτια τράπεζα αφού η διοίκηση του Αντώνη Βαρθολομαίου έχει αποφασίσει να φέρει την παλιά Συνεταιριστική Τράπεζα στο επίκεντρο της τραπεζικής αγοράς.
Ο διευθύνων σύμβουλος Αντώνης Βαρθολομαίος, μίλησε σε δημοσιογράφους στο στρατηγείο της τράπεζας στο Ηράκλειο.
Δεν τα είπε όλα «ρόδινα» αλλά τα προβλήματα με τους νέους μετόχους θα ξεπεραστούν με την Παγκρήτια Τράπεζα να παίρνει σημαντική θέση στο νέο τοπίο.
Η αρχή των εξελίξεων για την τράπεζα του Ηρακλείου θα είναι η Παρασκευή 28 Ιουλίου και τη Δευτέρα 31 του μήνα θα έχει αποκτήσει με τα asset της Βρετανικής τράπεζας.
Ο CEO της τράπεζας κ. Αντώνης Βαρθολομαίος περιγράφει αυτές τις κρίσιμές ημερομηνίες ως έναν ακόμη σταθμό στην ιστορία της τράπεζας καθώς θα αποκτήσει εξειδικευμένο προσωπικό όπως και όλες τις κατηγορίες προϊόντων της τραπεζικής αγοράς και πρόσβαση στα επιχειρηματικά δάνεια μεγάλων εταιρικών ομίλων.
Η Παγκρήτια με το «καλημέρα» της απόκτησης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της HSBC θα κερδίσει επιπλέον ενεργητικό συνολικής αξίας 95 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, περιμένει καταθέσεις ύψους από 1,4 έως 1,7 δισ ευρώ. Από την 1 Αυγούστου η Παγκρήτια εκτιμά ότι το ύψος των καταθέσεων από το 1,7 δις που είναι σήμερα θα «αγγίξει» τα 3 δις ευρώ.

H HSBC δίνει προίκα καταθέσεις ύψους 1,7 δισ. ευρώ

Η διοίκηση θέτει ως στόχο μετά τη λήξη του πρώτου εξαμήνου από την αποχώρηση της HSBC από την ελληνική αγορά, οι καταθέτες της που έχουν στην κατοχή τους το ποσό του 1,2 δις ευρώ θα παραμένουν στην τράπεζα του Ηρακλείου.
Τη Δευτέρα 31 Ιουλίου το υποκατάστημα της HSBC στη Βουκουρεστίου θα αναγράφει το όνομα της Παγκρήτιας Τράπεζας.
Επιπλέον θα προσθέσει στο δίκτυο της 15 καταστήματα. Η Βρετανική τράπεζα παραδίδει και φεύγει από την Ελλάδα.
Ο κ. Γεώργιος Κουρλετάκης αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος , ο οποίος ξέρει την Παγκρήτια από μέσα από το 1998 λέει ότι πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την μετεξέλιξη της τράπεζας.

Η Παγκρήτια φλερτάρει με το Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο CEO κ Αντώνης Βαρθολομαίος ξεδίπλωσε τα σχέδια της επόμενης χρονιάς που προβλέπουν νέα ΑΜΚ που θα κινηθεί από τα 50 έως τα 70 εκατ. ευρώ . Την ίδια στιγμή σημείωσε ότι υπάρχει και η προοπτική εισόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών της Παγκρήτιας.
Το σχέδιο συγχώνευσης με την Attica bank είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Η τράπεζα έχει στελεχωθεί με νέα στελέχη που προήλθαν από την εγχώρια αγορά με εμπειρία που φιλοδοξούν να κάνουν την τράπεζα πιο ισχυρή και κυρίως να «χτυπήσει» στα ίσια τον ανταγωνισμό, ο οποίος δεν θα μείνει στα επιτόκια αλλά θα δώσει έμφαση στην ποιότητα αναλαμβάνοντας ρόλου συμβούλου για τον δανειολήπτη, την επιχείρηση και τους νέους που θέλουν πρόσβαση σε τραπεζικό σύστημα.

Η κουλτούρα με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις παραμένει

Ο κ. Αντώνης Βαρθολομαίος σημείωσε ότι θα διατηρήσει την τραπεζική κουλτούρα που έχει αποκτήσει με τους «μικρομεσαίες επιχειρήσεις» που διεκδικούν χρηματοδότηση από 3 έως 7 εκατ. ευρώ.
Η νέα κουλτούρα των καταστημάτων της τράπεζας βασίζεται στο γεγονός ότι το γραφείο του διευθυντή είναι το πρώτο που συναντά ο πελάτης όταν εισέρχεται στο κατάστημα ενώ τα ταμεία βρίσκονται στο τέλος του καταστήματος.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης