Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: Μεταβιβάστηκε το Project Sky με NPEs αξίας 2,3 δισ.

tags :
Alpha Bank: Μεταβιβάστηκε το Project Sky με NPEs αξίας 2,3 δισ.
Το Project Sky συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Κύπρο
Την ολοκλήρωση της μεταβίβασης χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και Ακίνητης Περιουσίας στην Κύπρο (το «Χαρτοφυλάκιο Sky»), συνολικής ακαθάριστης λογιστικής αξίας ύψους Ευρώ 2,3 δισ. το α΄ τρίμηνο 2023, ανακοίνωσε η Alpha Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε. (από κοινού με τις Θυγατρικές της ο «Όμιλος Alpha Bank»).
Το Χαρτοφυλάκιο Sky ανήκει στη SkyCAC Limited (η “SkyCAC”), εταιρεία εξαγοράς πιστώσεων του Ομίλου Alpha Bank, και στις 16.6.2023 το σύνολο των μετοχών της SkyCAC, που ανήκαν στην άμεση ή στην έμμεση κυριότητα του Ομίλου Alpha Bank, μεταβιβάστηκαν σε εταιρεία συνδεδεμένη με τη Cerberus Capital Management, L.P.
Το Project Sky συνιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων στην Κύπρο και τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα οριστική μεταβίβαση χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων που έχει πραγματοποιηθεί από ελληνική τράπεζα.
Ως αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του Project Sky, ο Δείκτης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων της Alpha Bank Cyprus Ltd ανέρχεται σήμερα σε 5% περίπου, δίνοντάς της τη δυνατότητα να επικεντρωθεί στην επιχειρηματική στρατηγική της και να επιδιώξει ευκαιρίες ανάπτυξης στην αγορά της Κύπρου.
Ο οικονομικός αντίκτυπος του Project Sky έχει πλήρως απεικονιστεί στα pro forma οικονομικά Aποτελέσματα του α΄ Τριμήνου 2023 του Ομίλου Alpha Bank, με βελτίωση του Συνολικού Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας, η οποία απορρέει από την αποενοποίηση του Χαρτοφυλακίου Sky και εκτιμάται σε 15 μονάδες βάσης περίπου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης