Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ελληνική Τράπεζα: Τελετή Βράβευσης Προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2023

Ελληνική Τράπεζα: Τελετή Βράβευσης Προγράμματος «Οικολογικά σχολεία» 2023
Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CYMEPA  με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ΥΠΠΑΝ και τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Μαρίας Παναγιώτου

Η Τελετή Απονομής της Πράσινης Σημαίας στα Σχολεία που συμπλήρωσαν με επιτυχία τρία συνεχόμενα χρόνια στο Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία», πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου 2023 στην Αίθουσα Πασχάλης Πασχαλίδης στο Κτίριο Διοίκησης της Ελληνικής Τράπεζας.
Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό CYMEPA  με τη συνεργασία του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας ΥΠΠΑΝ και τη στήριξη της Ελληνικής Τράπεζας, ενώ η εκδήλωση τέθηκε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κας Μαρίας Παναγιώτου. 
Φέτος βραβεύτηκαν με την Πράσινη Σημαία του Προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» 59 Σχολεία από το σύνολο των 251 σχολείων όλων των βαθμίδων που συμμετέχουν. Αναλυτικά, από τα 60 σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης βραβεύτηκαν 7 σχολεία, από τα 148 Δημοτικά σχολεία βραβεύτηκαν 35 και από τα 43 νηπιαγωγεία βραβεύτηκαν τα 17. Παράλληλα, βραβεύτηκαν 11 μαθητές με τους καθηγητές τους στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος Net Zero for Youth, ΝΖ4Υ. Στόχος του ΝΖ4Υ είναι οι νέοι να αποκτήσουν την απαραίτητη γνώση ώστε με μετρήσιμα στοιχεία να μπορούν να αντιληφθούν την επίδραση που έχει κάθε μας ενέργεια στο περιβάλλον και συγκεκριμένα, ως προς την κατανάλωση ενέργειας, τη χρήση του νερού και άλλων φυσικών πόρων, καθώς και τη διαχείριση των αποβλήτων.
Τους συμμετέχοντες καλωσόρισε εκ μέρους της CYMEPA ο Δρ Μιχάλης Ιερείδης, εκ μέρους της Ελληνικής Τράπεζας o κος Αντρέας Παπαδόπουλος, Επικεφαλής Μονάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, και εκ μέρους του ΥΠΠΑΝ η Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Δρ Παναγιώτα Μυλωνά. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την χαρά να ακούσουν τραγουδάκια από μαθητές του νηπιαγωγείου Lions.  Όλοι εξέφρασαν τη θερμή τους στήριξη στο Πρόγραμμα συγχαίροντας όλους τους συντελεστές.
Στόχος του διεθνούς προγράμματος «Οικολογικά Σχολεία» είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή νοοτροπίας των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν την αειφορία. Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, τα σχολεία γίνονται κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό αλλά και πρακτικό επίπεδο. 
Η Ελληνική Τράπεζα συμπλήρωσε πρόσφατα 25 χρόνια συνεργασίας με τον θεσμό των «Οικολογικών Σχολείων» κάνοντας την οικολογική συνείδηση μέρος της παιδείας μας. Στόχος της Ελληνικής Τράπεζας είναι να ηγηθεί της μετάβασης στην Πράσινη Οικονομία πιστεύοντας ότι μια πράσινη επένδυση είναι μια πραγματική επένδυση για το μέλλον μας. Η Ελληνική Τράπεζα στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ESG, που επικεντρώνεται στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας κουλτούρας και στη μείωση των περιβαλλοντικών μας επιπτώσεων. Προτεραιότητα είναι η επένδυση σε βιώσιμες πρακτικές και η υποστήριξη πρωτοβουλιών και επιχειρήσεων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης