Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με 27.000 ευρώ εισόδημα παίρνεις δάνειο 1,6 εκατ ευρώ – Ναι είναι αλήθεια συνέβη στην Ελλάδα… η ΤτΕ το εγκρίνει;

Με 27.000 ευρώ εισόδημα παίρνεις δάνειο 1,6 εκατ ευρώ – Ναι είναι αλήθεια συνέβη στην Ελλάδα… η ΤτΕ το εγκρίνει;
Πρόκειται για δάνειο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε στην κόρη πρώην εφοπλιστή, τη κα Δ.Μ. η οποία εμφάνιζε στην φορολογική της δήλωση εισόδημα 27.000 ευρώ περίπου
Μπορεί η προσπάθεια για τη διάσωση της Attica Bank να κορυφώνεται , όμως ορισμένες διοικήσεις δεν έχουν διδαχθεί από το πρόσφατο παρελθόν.
Αλλιώς πως να εξηγηθούν οι περίεργες αποφάσεις στην Παγκρήτια Τράπεζα η οποία θα συγχωνευθεί με την Attica Bank και με βάση τον σχεδιασμό η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί Άνοιξη 2024.
Αλλά είναι πραγματικά περίεργο και η Τράπεζα της Ελλάδος πως αγνοεί όσα απαράδεκτα συντελούνται στο Ηράκλειο σε ένα πιστωτικό ίδρυμα που μόλις ανακεφαλαιοποιήθηκε και το οποίο σύμφωνα με το ίδιο του το Business Plan θα χρειαστεί και άλλα κεφάλαια.
Και έτσι γίνεται αντικείμενο αξιοσημείωτο αν υπάρχουν πράγματι έλεγχοι ή δημόσιες σχέσεις τραπεζών με την εποπτική αρχή την Τράπεζα της Ελλάδος;
Πληροφορίες αναφέρουν πως η Παγκρήτια Τράπεζα χορήγησε το Δεκέμβριο δάνειο ενός μάλλον ασυνήθιστου ποσού για φυσικό πρόσωπο (στεγαστικό δάνειο) χωρίς να πληρούνται κατ’ ελάχιστον τα πιστωτικά κριτήρια.
Πρόκειται για δάνειο ύψους 1,6 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε στην κόρη πρώην εφοπλιστή, τη κα Δ.Μ. η οποία εμφάνιζε στην φορολογική της δήλωση εισόδημα 27.000 ευρώ περίπου.
Βεβαίως προκειμένου να λάβει το συγκεκριμένο δάνειο η ίδια ισχυρίστηκε αλλά κυρίως η τράπεζα δέχθηκε πως υπήρχαν και άλλα εισοδήματα κρυφά ύψους 50.000 ευρώ.
Ας είναι…..
Στην εγγύηση του δανείου εισέρχονται οι γονείς της κυρίας οι οποίοι ωστόσο χρωστούν μεγάλα ποσά στο Δημόσιο και στις τράπεζες φορείς οι οποίοι έχουν ασκήσει αναγκαστικά μέτρα.

Οι υποθήκες της οικογένειας ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ ενώ για ορισμένα από τα χρέη έχουν εκδοθεί και διαταγές πληρωμής.
Πέρα από τα παραπάνω που από μόνα τους θα έπρεπε να οδηγήσουν σε απόρριψη του αιτήματος χορήγησης, το ακίνητο που υποτίθεται πως διασφαλίζει το δάνειο φαίνεται ότι φέρει σοβαρές πολεοδομικές παραβάσεις τις οποίες διέγνωσαν οι μηχανικοί της τράπεζας.
Ωστόσο οι μηχανικοί του ιδιοκτήτη φαίνεται να βεβαιώνουν πως καμία παράβαση δεν υφίσταται.
Έτσι η τράπεζα αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς αμφισβητώντας ή θέτοντας στην «άκρη» τις διαπιστώσεις των δικών της μηχανικών.
Το δάνειο αυτό, οι πηγές μας λένε πως χορηγήθηκε ώστε να αποπληρωθεί οφειλή της οικογένειας που είχε καταλήξει στην Intrum και δια αυτού του τρόπου να σταματήσουν μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης στα οποία είχε προβεί η συγκεκριμένη Εταιρία Διαχείρισης.
Οι πηγές αναφέρουν μάλιστα πως ο δανειολήπτης απευθύνθηκε και αλλού αλλά το αίτημά του όπως ήταν φυσικό λόγω χρεών, εισοδημάτων και υποθηκών δεν έγινε δεκτό.
Αν λοιπόν η Παγκρήτια προχώρησε σε τέτοιου είδους δανεισμό.... ένας Θεός ξέρει μόνον τι άλλα επισφαλή δάνεια έχει χορηγήσει η τράπεζα μόλις απέκτησε τη δυνατότητα λόγω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Αυτά τα γνωρίζει ο Γιάννης Στουρνάρας ως εποπτική αρχή;
Εγκρίνει τέτοιες πρακτικές της Παγκρήτιας Τράπεζας;
Ο Α. Βαρθολομαίος ως διευθύνων σύμβουλος της Παγκρήτιας πως εγκρίνει τέτοια δάνεια ή πως επιτρέπει στις αρμόδιες επιτροπές να εγκρίνουν τέτοια δάνεια;

Το bankingnews γνωρίζει και άλλες περιπτώσεις δανείων τέτοιας μορφής....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης