Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Attica Bank: Χωρίς τη συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ η αύξηση κεφαλαίου - Πως θα συμμετάσχουν ΤΧΣ, Thrivest, Παγκρήτια, επιβεβαίωση ΒΝ

Attica Bank: Χωρίς τη συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ η αύξηση κεφαλαίου - Πως θα συμμετάσχουν ΤΧΣ, Thrivest, Παγκρήτια, επιβεβαίωση ΒΝ
Θα επιδιωχθεί η συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια, σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών από την υπογραφή της Συμφωνίας
Σχετικά Άρθρα
Χωρίς τη συμμετοχή του ΤΜΕΔΕ θα πραγματοποιηθεί η αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες του Bankingnews.gr (δείτε εδώ).
Όπως ανακοίνωσε η Attica Bank, υπήρξε συμφωνία μεταξύ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, της Thrivest Holding και της Παγκρήτιας Τράπεζας, προκειμένου να καλυφθεί η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας.
Ειδικότερα, το ΤΧΣ, η Thrivest και η Παγκρήτια δεσμεύονται να συμμετέχουν στην αύξηση με κάλυψη ποσών αφενός έως 329 εκατ. για το ΤΧΣ, το οποίο θα προβεί σε ενάσκηση έως του συνόλου των δικαιωμάτων προτίμησης που του αναλογούν, αφετέρου έως 30 εκατ. για τη Thrivest και έως 34 εκατ. για την Παγκρήτια, ήτοι συνολικά έως 64 εκατ., μέσω κάλυψης τυχόν αδιάθετων μετοχών.
Η Attica Bank θα εφαρμόσει τη Στρατηγική Μείωσης Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPE reduction strategy), όπως αναφέρεται στο από 16.03.2023 εγκεκριμένο Ενημερωτικό Δελτίο.
Προβλέπεται περαιτέρω στη Συμφωνία ότι η Παγκρήτια θα εφαρμόσει επίσης στρατηγική μείωσης μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE reduction strategy).

Συγχώνευση με ορίζοντα 12 μηνών

Περαιτέρω θα επιδιωχθεί η συγχώνευση της Τράπεζας με την Παγκρήτια, σε χρονικό ορίζοντα 12 μηνών από την υπογραφή της Συμφωνίας.
Η συγχώνευση θα τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την αίρεση της προηγούμενης πλήρωσης συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων που έχουν θέσει τα Μέρη όπως ενδεικτικά οικονομικός, φορολογικός και νομικός έλεγχος, διενέργεια ελέγχων δέουσας επιμέλειας, συμφωνίας για τους ειδικότερους όρους της συγχώνευσης και συναφή θέματα καθώς και της έγκρισης των αρμόδιων εταιρικών οργάνων και της συμμόρφωσης στον Νόμο του ΤΧΣ.
Στο πλαίσιο της χρηματιστηριακής νομοθεσίας και έχοντας ως γνώμονα την προστασία του επενδυτικού κοινού, το Διοικητικό της Συμβούλιο έλαβε απόφαση για υποβολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς έγκριση Συμπληρώματος του Ενημερωτικού Δελτίου, στο οποίο παρατίθενται βασικοί όροι της Συμφωνίας.
Στο Συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου αφενός θα προβλέπεται η παροχή δικαιώματος υπαναχώρησης σε μετόχους που έχουν ήδη ενασκήσει τα δικαιώματα προτίμησης, αφετέρου θα αναφέρονται οι σχετικές εταιρικές γνωστοποιήσεις.
Το Συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου θα υποβληθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σήμερα 20-04-2023. Κατόπιν έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται, κατά τη συνήθη διαδικασία, η δημοσίευση ανακοίνωσης σχετικά με τη διάθεση του Συμπληρώματος του Ενημερωτικού Δελτίου και η δημοσίευσή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης