Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δεν συμμετέχει το ΤΜΕΔΕ στην ΑΜΚ 473,3 εκατ. της Attica Bank, θα καλύψουν τα 40 εκατ. οι 4 μεγάλες τράπεζες - Το παρασκήνιο

Δεν συμμετέχει το ΤΜΕΔΕ στην ΑΜΚ 473,3 εκατ. της Attica Bank, θα καλύψουν τα 40 εκατ. οι 4 μεγάλες τράπεζες - Το παρασκήνιο
H Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να παρέμβει και ζήτησε από το ΤΜΕΔΕ να μην συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου...
Τελικά ο μέτοχος του 20% το ΤΜΕΔΕ δεν θα συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank ύψους 473,3 εκατ ευρώ αλλά οι 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες.
Το ποσοστό του ΤΜΕΔΕ θα υποχωρήσει κάτω από 6% και ο Κ. Μακέδος δεν θα είναι προφανώς Πρόεδρος στην Attica bank.

Η Thrivest των εφοπλιστών Μπάκου, Καυμένακη και του επιχειρηματία Εξάρχου... θα συμμετάσχει κανονικά με 64 εκατ ευρώ...αφού στόχος είναι σε επόμενη φάση και εφόσον προηγηθεί και η 3η αύξηση κεφαλαίου να προχωρήσει και το σχέδιο συγχώνευσης της Attica bank με την Παγκρήτια.... όπου η Thrivest θα ελέγχει πάνω από 51% του νέου σχήματος.

H Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να παρέμβει και ζήτησε από το ΤΜΕΔΕ να μην συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου...
Ο Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ ζήτησε από τις 4 συστημικές τράπεζες να συμμετάσχουν με 10 εκατ η κάθε μια αποκτώντας το 5% η κάθε συστημική τράπεζα στην Attica bank.
Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συμμετάσχει κανονικά με 329 εκατ ευρώ.
Όπως είχε αναφέρει το bankingnews σήμερα 19 Απριλίου συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Attica bank για να λάβει τις σχετικές αποφάσεις.

Η αύξηση των 473,3 εκατ ολοκληρώνεται στις 23 Απριλίου... ωστόσο δεν επαρκεί ως αύξηση αφού η Attica bank εμφανίζει ζημιά 720 εκατ ευρώ.
Η ζημιά αυτή αντιμετωπίζεται με τα υφιστάμενα κεφάλαια της Attica bank 290 εκατ + τα 473,3 εκατ τα νέα κεφάλαια αλλά θα απαιτηθούν άλλα 400 εκατ για να αποκτήσει επαρκείς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και για να εξυγιανθεί πλήρως.

Και ολίγον παρασκήνιο...

Πίσω από την απόφαση του ΤΜΕΔΕ να μην συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica Bank κρύβεται το εξής παρασκήνιο.
Αρχικώς ήθελε η Trivest να συμμετάσχει στην αύξηση ως εξής:
Με 34 εκατ. η Παγκρήτια και 30 εκατ. η Thrivest.
Ωστόσο αυτό δεν είναι βέβαιο εάν εγκρίθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος, ωστόσο σήμερα 19 Απριλίου συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας... για να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank
Ο Στουρνάρας, ο διοικητής της ΤτΕ, πρότεινε να μην συμμετάσχει το ΤΜΔΕ και οι 4 συστημικές τράπεζες, Εθνική, Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς. να συμμετάσχουν με 10 εκατ. η καθεμία ή συνολικά με 40 εκατ.

Πίσω από αυτό το παρασκήνιο υπάρχει κι άλλο παρασκήνιο το οποίο θα παρουσιάσουμε λίαν συντόμως.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης