Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Υπάρχει και όριο στην ασυδοσία – Η Attica Bank δίνει bonus στους αναποτελεσματικούς εργαζόμενους ενώ κρύβει ζημιά 720 εκατ

Υπάρχει και όριο στην ασυδοσία – Η Attica Bank δίνει bonus στους αναποτελεσματικούς εργαζόμενους ενώ κρύβει ζημιά 720 εκατ
Στην Attica bank είναι ελάχιστοι οι εργαζόμενοι που αξίζουν οι περισσότεροι πρέπει να αντικατασταθούν εάν η τράπεζα θέλει να φέρει αποτελέσματα….οι περισσότεροι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε στα σπίτια τους.
Σχετικά Άρθρα
Πριν λίγες ημέρες το bankingnews αποκάλυψε ότι η Attica bank υπέγραψε επιχειρησιακή σύμβαση για 3 έτη με τους εργαζομένους.
Η διοίκηση επιβράβευσε τους εργαζομένους με 400 ευρώ έως 1000 ευρώ bonus ανάλογα τις απολαβές και επίσης δίνει 70 ευρώ bonus τον μήνα στους εργαζομένους για να πληρώνουν αγορές προϊόντων στα super market.

H πρόταση αυτή ανεξαρτήτως εάν την πρότεινε ο Σύλλογος Εργαζομένων αλλά συμφώνησε η διοίκηση της Ελένης Βρεττού… είναι επιεικώς απαράδεκτη.

Γιατί είναι απαράδεκτη;

1)Η Attica bank είναι μια χρεοκοπημένη τράπεζα, μόνο σε χρεοκοπημένες τράπεζες γίνονται πάρτι εις βάρος των ελλήνων φορολογουμένων.
Από την μια βάζουν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να αποτρέψει την κατάρρευση της Attica bank εισφέροντας και με την τρέχουσα αύξηση κεφαλαίου των 473,3 εκατ συνολικά… 474 εκατ ευρώ…(148 εκατ στην αύξηση των 240 εκατ και 326 εκατ στην αύξηση των 473,3 εκατ) και από την άλλη μοιράζουν χρήματα στους εργαζομένους για τους οποίους ούτε ξέρουν πόσους θα κρατήσουν αφού η αποδοτικότητα τους είναι τραγική.

2)Η Attica bank κρύβει ζημιά 720 εκατ και δεν την αποκαλύπτει για να μην αποκαλυφθεί το μεγάλο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και η Attica bank που βρίσκεται στο επίκεντρο.
Αντί να κοιτάξουν να συμμαζέψουν την ζημιά… επιβραβεύουν τις ζημιές με διασπάθιση δημοσίου χρήματος.

3)Η Attica bank εδώ και 16 χρόνια έχει σωρευμένες ζημιές 1,41 δισεκ. ευρώ.
Προφανώς ευθύνη φέρουν, οι ανίκανες, άχρηστες διοικήσεις που είτε έκλεψαν την τράπεζα, είτε ήταν ανίκανες να την διοικήσουν.
Οι περισσότερες διοικήσεις που παρέλασαν ήταν άχρηστες, όχι ακατάλληλες αλλά άχρηστες.
Αλλά και οι εργαζόμενοι όμως δεν πήγαν πίσω, οι περισσότεροι είναι εκτός ανταγωνισμού, οι επιδόσεις του δικτύου τραγικές και η απόδειξη ότι είναι η μόνη τράπεζα στον δυτικό κόσμο, που τα προ προβλέψεων έσοδα PPI είναι ζημιές.
Και οι τράπεζες στην Ακτή Ελεφαντοστού εμφανίζουν κέρδη σε όρους core PPI... στην Μαυριτανία επίσης... μόνο η Attica bank εμφανίζει ζημιές σε προ προβλέψεων βάση....

4)Θεωρούμε τελείως λανθασμένη την υπογραφή της επιχειρησιακής σύμβασης πριν την αύξηση κεφαλαίου όταν ακόμη παίζεται η επιβίωση μιας τράπεζας που έχει αμαρτωλή ιστορία ζημιών.

Η άποψη του bankingnews

Υπάρχει και όριο στην ασυδοσία.
Η Ελένη Βρεττού η διευθύνουσα σύμβουλος είτε παγιδεύτηκε, είτε δεν ξέρει τι υπέγραψε.
Να επιβραβεύεις τις ζημιές, τις παρελθούσες απάτες, την ανικανότητα και την μηδενική αποδοτικότητα πολλών εκ των εργαζομένων πάει πολύ…
Στην Attica bank είναι ελάχιστοι οι εργαζόμενοι που αξίζουν οι περισσότεροι πρέπει να αντικατασταθούν εάν η τράπεζα θέλει να φέρει αποτελέσματα….οι περισσότεροι εργαζόμενοι πρέπει να πάνε στα σπίτια τους.
Θεωρούμε τελείως λάθος την απόφαση αυτή και την καταγράφουμε χωρίς περιστροφές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης