Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Με τη δημόσια πρόταση υπερασπιζόμαστε τη θέση μας σε MIG και Attica

Μεγάλου (Πειραιώς): Με τη δημόσια πρόταση υπερασπιζόμαστε τη θέση μας σε MIG και Attica
«Στοχεύουμε στη συγχώνευση της Attica Group με την ΑNΕΚ και υπερασπιζόμαστε τη θέση μας μέσω της Δημόσιας Πρότασης», τόνισε ο κ. Μεγάλου
Σχετικά Άρθρα

Έτος ορόσημο χαρακτήρισε το 2022 για την Τράπεζα Πειραιώς ο διεθύνοντας σύμβουλος, Χρήστος Μεγάλου, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα χρήσης 2022, ενώ εκτίμησε ότι αντίστοιχη θα είναι η πορεία της τράπεζας και το 2023.
Όσον αφορά την υπόθεση της MIG, ο κ. Μεγάλου ξεκαθάρισε ότι η Τράπεζα Πειραιώς ενεπλάκη στην υπόθεση καθώς βρέθηκε με τα δάνεια της εταιρείας.
«Στοχεύουμε στη συγχώνευση της Attica Group με την ΑNΕΚ και υπερασπιζόμαστε τη θέση μας μέσω της Δημόσιας Πρότασης.
Περιμένουμε υπεραξία από την Attica Group, με δεδομένη τη θέση της στον τομέα της ακτοπλοΐας.
Η επίδραση στα κεφάλαιά μας από την κίνηση αυτή είναι μερικές μονάδες βάσης», εξήγησε ο CEO της Πειραιώς.

Έτος ορόσημο το 2022

«Το 2022 ήταν ένα ακόμη έτος ορόσημο για την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία συνεχίζει να αναδεικνύει την εμπορική της αξία, υποστηριζόμενη από την ολοκλήρωση της εξυγίανσης του ισολογισμού της.
Η Τράπεζα Πειραιώς παρουσίασε ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα, υπερβαίνοντας τους στόχους σε όλους τους τομείς.
Το 2022, η Πειραιώς παρήγαγε €0,42 εξομαλυμένα κέρδη ανά μετοχή.
Ο Όμιλος επέτυχε αύξηση επιχειρηματικών δανείων, κερδοφορία λαμβάνοντας υπόψη τους αναλαμβανόμενους κινδύνους, πειθαρχία στη διαχείριση του λειτουργικού κόστους και επιταχυνόμενη ενίσχυση κεφαλαίων.
Η ενισχυμένη οργανική παραγωγή κεφαλαίου οδήγησε τον δείκτη CET1 fully loaded στο 11,5%, αυξημένο κατά περίπου 110 μονάδες βάσης σε τριμηνιαία βάση και κατά περίπου 300 μονάδες βάσης τους τελευταίους 12 μήνες. Το χαρτοφυλάκιο εξυπηρετούμενων δανείων του Ομίλου αυξήθηκε κατά €2,7 δισ. το 2022, με καθαρή πιστωτική επέκταση €550 εκατ. στο 4ο τρίμηνο.
Το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων συνεχίζει την αποκλιμάκωσή του, καταλήγοντας σε δείκτη NPE χαμηλότερο του 7% στο τέλος του 2022, από 13% ένα χρόνο πριν.
Οι πρωτοβουλίες μας για τον περιορισμό του κόστους συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό το 2022, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις, και απέδωσαν εντυπωσιακή μείωση των γενικών και διοικητικών εξόδων κατά 11% σε ετήσια βάση και μείωση 5% των συνολικών λειτουργικών εξόδων.
Παράλληλα, είμαστε περήφανοι για την πρόσφατη αξιολόγηση ESG σε επίπεδο‘A’ από τον MSCI, ενώ συμμετέχουμε στον δείκτη “Gender Equality Index (GEI)” του Bloomberg για 2η συνεχή χρονιά.
Η Πειραιώς είναι επίσης η μόνη ελληνική εταιρεία στη λίστα των Financial Times με τους ηγέτες για το κλίμα κατά το έτος 2022 πανευρωπαϊκά, και είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα της οποίας ο διεθνής οργανισμός Science Based Targets Initiative (SBTi) διασφάλισε τους στόχους που τέθηκαν μέχρι το 2030 αναφορικά με μείωση εκπομπών CO2 από τη λειτουργία και τις οικονομικές δραστηριότητές της.
Στα τέλη Ιανουαρίου 2023, η Τράπεζα Πειραιώς δημοσιοποίησε τους νέους χρηματοοικονομικούς της στόχους για το τρέχον έτος.
Τα κύρια σημεία περιλαμβάνουν την επίτευξη βιώσιμης απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων 10%, την περαιτέρω ενίσχυση του συνολικού κεφαλαίου σε επίπεδο υψηλότερο του 17,3%, και την καθαρή πιστωτική επέκταση επιπέδου €1,7 δισ.. Συνεχίζουμε να ανεβάζουμε τον πήχη των επιδιώξεων μας και παραμένουμε προσηλωμένοι στη δημιουργία αξίας προς όφελος των μετόχων, των πελατών και των εργαζομένων μας», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης