Τραπεζικά νέα

Deal Πειραιώς - Bain Capital για τα NPEs του Project Sunshine, ύψους 0,5 δισ. ευρώ

Deal Πειραιώς - Bain Capital για τα NPEs του Project Sunshine, ύψους 0,5 δισ. ευρώ
Συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου leasing μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μεικτής λογιστικής αξίας 0,5 δισ. ευρώ
Την πώληση του της leasing θυγατρικής της Sunshine Leases «Sunshine» στην Bain Capital Credit, που περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων μεικτής αξίας 0,5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς.
Ειδικότερα, «η Πειραιώς Financial Holdings ανακοινώνει ότι η θυγατρική της Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. («Πειραιώς» ή «Τράπεζα») κατέληξε σε συμφωνία με τη Bain Capital Credit, για την πώληση του 100% της leasing θυγατρικής του Ομίλου Sunshine Leases («Sunshine»), συμπεριλαμβανομένου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ταξινομημένου ως διακρατούμενου προς πώληση, €0,5 δισ. μεικτής λογιστικής αξίας στις 30.09.2022 (η «Συναλλαγή»).
Το συνολικό τίμημα της Συναλλαγής αντιστοιχεί σε 26% περίπου της μεικτής λογιστικής αξίας.
Η Συναλλαγή αποτελεί μέρος των στοχευμένων και συστηματικών ενεργειών της Τράπεζας Πειραιώς, με στόχο την ολοκλήρωση του σχεδίου απομείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων.
Η Συναλλαγή υπόκειται στους συνήθεις όρους και εγκρίσεις από τις αρμόδιες ελληνικές εποπτικές αρχές, καθώς επίσης και στη συναίνεση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Η UBS Europe SE ενεργεί ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Πειραιώς για τη Συναλλαγή και η δικηγορική εταιρεία Ποταμίτης Βέκρης ως αποκλειστικός νομικός σύμβουλος της Πειραιώς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης