Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μνημόνιο συνεργασίας Παγκρήτιας Τράπεζας - Συνεταιριστικής Σερρών – Στόχος η συγχώνευση

Μνημόνιο συνεργασίας Παγκρήτιας Τράπεζας - Συνεταιριστικής Σερρών – Στόχος η συγχώνευση
Σε διαπραγματεύσεις για απορρόφηση από την Παγκρήτια εισέρχονται οι δυο τράπεζες

Η Παγκρήτια Τράπεζα ανακοίνωσε την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με τη «Συνεταιριστική Τράπεζα Κεντρικής Μακεδονίας» (σ.σ. Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών) με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας συγχώνευσής τους με απορρόφηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας από την Παγκρήτια ή με όποιον άλλο τρόπο κριθεί κατάλληλος.
Τα μέρη θα προσέλθουν σε διαπραγμάτευση και θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να έλθουν σε δεσμευτική συμφωνία μέχρι τις 31.1.2023, αναφέρει η ανακοίνωση.
Στο μεταξύ, έως τον Μάρτιο του 2023 θα έχει αποχωρήσει ο Μιχάλης Σάλλας από την Παγκρήτια τράπεζα, αφού, ως γνωστό, υπήρχε put και call option με τη Thrivest των εφοπλιστών Μπάκου, Καυμενάκη και Εξάρχου του διευθύνοντος συμβούλου της Intrakat.
Το ζήτημα ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα λόγω των αναφορών του Αλέξανδρου Εξάρχου για το θέμα αυτό… ωστόσο είναι γνωστό εδώ και καιρό ότι έχει επέλθει συμφωνία να αποχωρήσει ο Μιχάλης Σάλλας από την Παγκρήτια, μάλιστα δεν συμμετείχε και στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου εξέλιξη που έδειξε ξεκάθαρα το σχέδιο αποεπένδυσης.
Το bankingnews έχει αναφερθεί διεξοδικά στον σχεδιασμό της Thrivest  που είναι η είσοδος στο χρηματιστήριο της Παγκρήτιας το 2024, εν τω μεταξύ η Παγκρήτια  φαίνεται να ακυρώνει το deal με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, ενώ η HSBC θα ενσωματωθεί μέσα στο α’ 4μηνο του 2023...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης