Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Eθνική Τράπεζα: Με επιτόκιο 7,5%, πάνω από 1 δισ. ευρώ προσφορές η ομολογιακή έκδοση

Eθνική Τράπεζα: Με επιτόκιο 7,5%, πάνω από 1 δισ. ευρώ προσφορές η ομολογιακή έκδοση
Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Securities, Goldman Sachs, IMI-Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS Investment
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από δυο φορές καλύπτεται η ομολογιακή έκδοση της Εθνικής Τράπεζας, ύψους 500 εκατ. ευρώ καθώς έλαβε προσφορές ύψους 1,1 δισ. ευρώ με το τελικό επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 7,5%. 
H Eθνική Τράπεζα ζητούσε την άντληση 500  εκατ. ευρώ με το 5ετες ομόλογο senior preferred (  (υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας).
Στην έκδοση, σύμφωνα με πληροφορίες από χρηματιστηριακές εκτός από τους ξένους επενδυτές συμμετείχα και Έλληνεες επενδυτές.
Ανάδοχοι της έκδοσης ήταν οι τράπεζες Bank of America Securities, Goldman Sachs, IMI-Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS Investment:
Το senior preferred ομόλογο της Εθνικής αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba3 από τη Moody’s και B+ από την S&P, ενώ θα εισαχθεί προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.

Χαρακτηριστικά

Τα χαρακτηριστικά της έκδοσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της παρουσίασης της Εθνικής πρός τους επενδυτές είναι διάρκεια πέντε ετών με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν το πέρας των πρώτων τεσσάρων ετών, δηλαδή τύπου 5NC4 και εντάσσεται στο χρηματοδοτικό σχέδιο της ΕΤΕ για την ενίσχυση των κεφαλαίων για την κάλυψη των υποχρεώσεων για τις Ελάχιστες Απαιτήσεις Ιδίων Κεφαλαίων και Επιλέξιμων Υποχρεώσεων – MREL.
H Eθνική Τράπεζα καλύπτει άνετα το όριο υποχρεώσεων που θέτει ο επόπτης για τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων ( 14,79% για το 2022 ) ενώ η Τράπεζα δύναται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκπλήρωση του τελικού στόχου του επόπτη (μέχρι το 2025).
Στο διεθνές ομόλογο της Εθνικής Τράπεζας, η μικρότερη συμμετοχή κάθε επενδυτή είναι 100 χιλ ευρώ + 1000 ευρώ και δικαίωμα συμμετοχής έχουν επενδυτές οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως επαγγελματίες ή οι επενδυτές που διαθέτουν πρόσβαση σε ελληνική χρηματιστηριακή. 
seniornbg.png

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.gr
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης