Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Με στρατηγικές κινήσεις η Εθνική αγοράζει την EpsilonNet και εκδίδει ομόλογο 400 εκατ. με επιτόκιο 6,60% - 6,80%

Με στρατηγικές κινήσεις η Εθνική αγοράζει την EpsilonNet και εκδίδει ομόλογο 400 εκατ. με επιτόκιο 6,60% - 6,80%

Σημαντικές κινήσεις από την Εθνική που θα τη θωρακίσουν κεφαλαιακά και θα διευρύνουν σημαντικά το πελατολόγιο της

Σχετικά Άρθρα
Με μεθοδικές στρατηγικές κινήσεις η Εθνική Τράπεζα ενισχύει τον ισολογισμό της, προβαίνοντας σε σημαντικές κινήσεις οι οποίες και κεφαλαιακά θα τη θωρακίσουν και ταυτόχρονα θα διευρύνουν σημαντικά το πελατολόγιο της.

Στο πλαίσιο αυτό η Εθνική Τράπεζα εκδίδει senior preferred ομόλογο 4ετούς διάρκειας ύψους 400 εκατ. ευρώ, με εκτιμώμενο επιτόκιο 6,60% - 6,80%, καλύτερο από το 7,25% που πέτυχε στο senior preferred ομόλογο της η Alpha Bank.
Η διοίκηση της Εθνικής θα είναι σήμερα 14 Νοεμβρίου 2022 διαθέσιμη για τηλεφωνικές κλήσεις προς τους επενδυτές, ενώ ανάδοχοι θα είναι οι BofA Securities, Goldman Sachs, IMI Intesa Sanpaolo, Nomura και UBS
Ταυτόχρονα η Εθνική εξαγοράζει στρατηγικό ποσοστό της EpsilonNet, αποκτώντας πρόσβαση σε περίπου 50 χιλιάδες λογιστικά γραφεία, άρα και πάσης φύσεως εταιρίες, με στόχο να διευρύνει το πελατολόγιο της και να ενισχύσει τους ρυθμούς αύξησης των χορηγήσεων.
Η ολοκλήρωση των συζητήσεων αναμένεται το προσεχές διάστημα.
Η μετοχή της Εθνικής σήμερα βρίσκεται στα επίπεδα των 3,83 – 3,84 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση να είναι στα 3,50 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης