Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μεγάλου (Πειραιώς): Στα 3,5 δισ. ευρώ η δεύτερη δόση των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης – Κάτω από 8% τα NPEs το 2022

Μεγάλου (Πειραιώς): Στα 3,5 δισ. ευρώ η δεύτερη δόση των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης – Κάτω από 8% τα NPEs το 2022
Δηλώσεις του CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστου Μεγάλου

Σε κάτω από 8% αναμένεται να υποχωρήσει ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) της Τράπεζας Πειραιώς στα τέλη του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστου Μεγάλου, μιλώντας σε τραπεζικούς αναλυτές μετά τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το εννεάμηνο 2022.
Την ίδια στιγμή, υπογράμμισε ότι επί του παρόντος δεν διαπιστώνεται ουσιαστική επιδείνωση στα υφιστάμενα χαρτοφυλάκια της Πειραιώς, ενώ γνωστοποίησε πως στις εκτιμήσεις που θα δημοσιεύσει η τράπεζα στα αρχές τους έτους, η διοίκηση θα διατυπώνει αναλυτικά τις εκτιμήσεις τις για έτος -συμπεριλαμβανομένων δεικτών που ορίζουν τη διανομή μερίσματος, όπως κεφαλαιακά αποθέματα και κερδοφορία.
Σχετικά με τις καταθέσεις, σημείωσε ότι δεν διαπιστώνεται στροφή προς το παρόν από τις καταθέσεις ταμιευτηρίου στις προθεσμιακές.
Για τα δάνεια του RRF (Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας), ανέφερε πως έχουν ήδη δοθεί οι χορηγήσεις της πρώτης δόσης και βρίσκεται σε εξέλιξη η δεύτερη δόση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης, ενώ η τράπεζα επεξεργάζεται projects 3,5 δισεκ. ευρώ τα οποία θα υπολογιστούν στα μεγέθη του 2023.
Κλείνοντας, για την κάλυψη των κεφαλαίων MREL, εκτιμά ότι το χρονοδιάγραμμα έως το 2025 θα τηρηθεί πιστά και ήδη εξετάζει τις συνθήκες για την επόμενη ομολογιακή έκδοση η οποία ίσως πραγματοποιηθεί εντός Δεκεμβρίου, χωρίς όμως να υπάρχει χρονικός περιορισμός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης