Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι είδε το Schooner από Βοστώνη και απέκτησε το 15,32% του Galaxy της Alpha; - Γιατί αποχωρεί η Πολιτοπούλου από Νationale Νederlanden

Τι είδε το Schooner από Βοστώνη και απέκτησε το 15,32% του Galaxy της Alpha; - Γιατί αποχωρεί η Πολιτοπούλου από Νationale Νederlanden
Γιατί αποχωρεί η Πολιτοπούλου από την Νationale Νederlanden

Το Schooner Capital ελέγχει το 15,32% του Mezzanine ομολόγου της Alpha bank από την τιτλοποίηση Galaxy.
Το Schooner Capital με έδρα την Βοστώνη που ιδρύθηκε το 1971 κατέχει 13,32 εκατ μετοχές του Mezzanine ομολόγου του Galaxy της Alpha bank.
Να σημειωθεί ότι δεν κατέχει μετοχές της Alpha bank αλλά μόνο του Mezzanine ομολόγου…και φαίνεται ότι βλέπει άνοδο αποδόσεων, βλέπει προοπτική στα Mezzanine….
Το Schooner Capital υποστηρίζει και ένα ίδρυμα το οποίο δραστηριοποιείται στα ανθρώπινα δικαιώματα.
Κατά βάση επενδύει σε νεοφυείς εταιρίες ανά τον κόσμο π.χ. 4G clinical, Best Doctors, Cartesian, Culliman κ.α.
Να σημειωθεί ότι τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Schooner Capital ανέρχονται σε 24 δισεκ. και έχουν μειωθεί σε σχέση με το παρελθόν…

Τι ισχύει με τους τόκους των Galaxy και Cosmos

Σε ετήσια βάση, ο πληρωτέος τόκος προς την GCM από τα ομόλογα μεσαίας εξασφάλισης (“Class B ομολογίες”) εκτιμάται σε 16,8 εκατ. ευρώ.
Ο τόκος των Galaxy και Cosmos ομολογιών μεσαίας εξασφάλισης καταβάλλεται σε τριμηναία βάση τον Ιανουάριο, Απρίλιο, Ιούλιο και Οκτώβριο κάθε έτους.
Και οι δυο τιτλοποιήσεις Galaxy και Cosmos ακολουθούν μη διαδοχική σειρά αποπληρωμής (non-sequential), υπό την έννοια ότι η πληρωμή του επιτοκίου των Class B ομολόγων προηγείται της αποπληρωμής του κεφαλαίου των ομολογιών υψηλής εξασφάλισης.
Σύμφωνα με τους περιορισμούς που τίθενται από τον νόμο τιτλοποίησης, σε περίπτωση που η απόδοση των τιτλοποιήσεων υπολείπεται κατά ποσοστό μεγαλύτερο του 15% έναντι των αντίστοιχων επιχειρηματικών σχεδίων (business plans), η πληρωμή των Class B ομολογιών εισέρχεται σε προσωρινή αναβολή μέχρι είτε την πλήρη αποπληρωμή του κεφαλαίου των ομολογιών υψηλής εξασφάλισης είτε την αποκατάστασης της απόδοσης του χαρτοφυλακίου στα επίπεδα που θέτει ο νόμος.
Η ενεργοποίηση της διάταξης του νόμου του Ηρακλή που υποδεικνύει την ως άνω αναβολή πληρωμών των κουπονιών των Class B ομολογιών γίνεται μόνο μετά το πέρας της προβλεπόμενης περιόδου χάριτος, λαμβάνοντας υπόψη την δυνατότητα 6μηνης παράτασης που προβλέπεται από τον νόμο, το οποίο λήγει τον Ιανουάριο του 2024 για το Galaxy (15 μήνες από σήμερα) και τον Ιούλιο του 2024 για το Cosmos (21 μήνες από σήμερα).
Ο πληρωτέος τόκος που αντιστοιχεί στο ποσοστό των ομολογιών μεσαίας εξασφάλισης που διακρατά η GCM μέχρι την εκπνοή της ως άνω περιόδου χάριτος, εκτιμάται σε περίπου 23 εκατ.
Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, μέχρι την εκπνοή της ως άνω περιόδου χάριτος, η GCM μπορεί να επιτύχει συνολικές εισπράξεις περί τα 34-35 εκατ. ευρώ από τα ομόλογα μεσαίας εξασφάλισης από την ημέρα της ίδρυσής της (δηλαδή εισπράξεις που αντιστοιχούν σε 3,5-4 φορές επί την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της εταιρίας κατά την XX/XX/2022).
H μεγαλύτερη πλειοψηφία των εισπράξεων τότκου που θα λάβει η εταιρεία θα διανεμηθούν στους μετόχους με τη μορφή μερίσματος.

Γιατί αποχωρεί η Πολιτοπούλου από την Νationale Νederlanden

Η Πολιτοπούλου μια από τις μακροβιότερες ιαι ικανότατες διευθύνουσες συμβούλους στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιριών αποφάσισε για προσωπικούς λόγους να αποχωρήσει από την Νationale Νederlanden.
Έχοντας ολοκληρώσει πρόγραμμα εξαγορών, αναπτύξει τον όμιλο και επιτύχει πολύ ισχυρές αποδόσεις, η Πολιτοπούλου αποφάσισε να αποχωρήσει από την Νationale Νederlanden οικειοθελώς…
Ως διευθύνουσα σύμβουλος δημιούργησε ισχυρά θεμέλια στην Νationale Νederlanden στην Ελλάδα και έχτισε υγιείς σχέσεις με νοσοκομεία και ασφαλιστικούς πράκτορες.
Πλέον η Νationale Νederlanden θέλει να ψηφιοποιηθεί ακόμη περισσότερο αλλά προφανώς απαιτείται και μια ισορροπία με τους ασφαλιστικούς πράκτορες και συνεργάτες.

Η ανακοίνωση της ΝΝ για την αποχώρηση Πολιτοπούλου

Η Μαριάννα Πολιτοπούλου, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος NN Hellas και NN Hellas II (πρώην MetLife) αποφάσισε να αποχωρήσει από τον Όμιλο ΝΝ στις 30 Νοεμβρίου 2022, για να αναζητήσει νέες επαγγελματικές ευκαιρίες, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.
Το πρόσωπο που θα διαδεχθεί την Μαριάννα θα ανακοινωθεί προσεχώς.
Η Μαριάννα Πολιτοπούλου διορίστηκε Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas το 2016. Υπό την ηγεσία της, η NN Hellas πέτυχε αξιοσημείωτη μετάβαση στην κερδοφορία, βελτίωσε τις εμπορικές επιδόσεις, τα οικονομικά αποτελέσματα και ισχυροποίησε τη θέση της στην αγορά. Η Μαριάννα ηγήθηκε της εξαγοράς των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα συμβάλλοντας στη δημιουργία της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας στη χώρα.
Ο Fabian Rupprecht, CEO International Insurance της NN Group, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη Μαριάννα για τη σημαντική συνεισφορά και αφοσίωσή της στην ΝΝ, καθώς και για τον επαγγελματισμό, τις στρατηγικές ηγετικές ικανότητές της και την εξαιρετική συνεργασία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης