Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Μπορεί να υπάρξει θετική έκπληξη στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας – Τα δύο σενάρια της αύξησης και ο καταλυτικός ρόλος της Lyktos

Μπορεί να υπάρξει θετική έκπληξη στην ΑΜΚ της Παγκρήτιας – Τα δύο σενάρια της αύξησης και ο καταλυτικός ρόλος της Lyktos
Τα κεφάλαια του Μιχάλη Σάλλα αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα για την Παγκρήτια αλλά και για την Τράπεζα της Ελλάδος...

Μπορεί να υπάρξει θετική έκπληξη στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας τράπεζας και ως θετική έκπληξη νοείται η πλήρη κάλυψη η συγκέντρωση και των 98,7 εκατ.
H απάντηση είναι ναι... υπό όρους μεν αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.

Η αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας ολοκληρώνεται 27 Οκτωβρίου 2022 και φαίνεται να κυριαρχούν δύο σενάρια.

Σενάριο πρώτο – Πλήρη κάλυψη

Στο σενάριο της πλήρους κάλυψης η Παγκρήτια θα έχει συγκεντρώσει 98,7 εκατ και πλέον με τα υφιστάμενα κεφάλαια των 85 εκατ αλλά και του αρνητικού goodwill από την HSBC θα βρεθεί η τράπεζα με σχεδόν 300 εκατ πληρώντας όλους τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Η θετική έκπληξη θα αφορά την συμμετοχή επενδυτικού σχήματος.

Σενάριο δεύτερο – Μερική κάλυψη 65 με 70 εκατ 

Δεδομένων των συνθηκών η αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας θα μπορούσε να καλυφθεί μερικώς δηλαδή να συγκεντρωθούν λιγότερα κεφάλαια από τα 98,7 εκατ που ήταν ο στόχος.
Μαζί με την συμμετοχή της Lyktos του Μιχάλη Σάλλα που θα επενδύσε περίπου 20 εκατ ή το 19,95% του ποσού που θα συγκεντρωθεί π.χ. στα 65 εκατ περίπου 13 εκατ ευρώ.
Εάν η Παγκρήτια στο σενάριο της μερικής κάλυψης καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 60 με 65 εκατ ή σε εύρος 60 με 70 εκατ η τράπεζα και με τα κεφάλαια αυτά βελτιώνει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και πληροί τα ελάχιστα όρια που θέτει η Τράπεζα της Ελλάδος.

Μια ουσιώδη λεπτομέρεια

Ο Μιχάλης Σάλλας που επέδειξε σωφροσύνη όλο αυτό το διάστημα παρ΄ ότι έχουν συμβεί πολλά, θέλει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με περίπου 20 εκατ ή 19,6 εκατ συγκεκριμένα που αναλογούν στο 19,95% της αύξησης κεφαλαίου των 98,7 εκατ.
Εάν όμως η αύξηση κεφαλαίου καλυφθεί μερικώς, με συμμετοχή 19,6 εκατ η Lyktos θα ξεπεράσει το όριο του 20% στην Παγκρήτια.
Η ΤτΕ δεν θέλει η Lyktos να ξεπεράσει το όριο του 20% αλλά μπορεί η εποπτική αρχή να αρνηθεί κεφάλαια σε μια κρίσιμη αύξηση κεφαλαίου;
Ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμός των Τραπεζών έχει εγκρίνει την συμμετοχή της Lyktos στην Παγκρήτια έως το 20% του μετοχικού κεφαλαίου..
Τα κεφάλαια του Μιχάλη Σάλλα αποδεικνύονται πολύ χρήσιμα για την Παγκρήτια αλλά και για την Τράπεζα της Ελλάδος...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης