Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κώτσιος (ΟΤΟΕ): Δεν πείθουν όσες ανακοινώσεις κι εάν βγάλουν οι παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ.Ε και ΔΑΚΕ

Κώτσιος (ΟΤΟΕ):  Δεν πείθουν όσες ανακοινώσεις κι εάν βγάλουν οι παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ.Ε και ΔΑΚΕ
Η παραίτηση του σημερινού Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ και η άμεση ανασυγκρότησή του είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ο ΣΥΕΤΕ ισχυρός απέναντι στην Εργοδοσία, τον΄ζιει ο Αθ. Κώτσιος

"Όσες ανακοινώσεις κι εάν βγάλουν οι παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ.Ε και ΔΑΚΕ για την "Συμφωνία Απόσχισης Προσωπικού της ΕΤΕ στην εταιρεία NBG PAY" που έκαναν με την Διοίκηση, δεν πείθουν", αναφέρει ο Κώτσιος Αθανάσιος, Γενικός Σύμβουλος της ΟΤΟΕ και Στέλεχος της Ανανεωτικής Κίνησης "ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ" στην Εθνική Τράπεζα.
Όπως αναφέρει ο κ. Κώτσιος σε ανακοίνωσή του, "οι Συνεργαζόμενες εργοδοτικές παρατάξεις ΔΗΣΥΕ και ΔΑΚΕ αναγκάστηκαν να βγάλουν εσπευσμένα και δεύτερη ανακοίνωση για να κατευνάσουν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των εργαζόμενων της Εθνικής τράπεζας, άλλα και των υπολοίπων παρατάξεων για την "Απαράδεκτη συμφωνία της απόσχισης των συναδέλφων στην εταιρεία NBG PAY, που συμφώνησαν με μυστικές και αθέμιτες πρακτικές διαπραγμάτευσης", όπως αποκάλυψε ο έφορος του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ.
Είναι προφανές ότι οι μυστικές συναντήσεις του Προέδρου και του Γραμματέα του ΣΥΕΤΕ με την Διοίκηση, κατά τις οποίες αποδέχθηκαν για πρώτη φορά να γίνει Απόσχιση Προσωπικού στην Εθνική Τράπεζα δημιουργούν πολλές απορίες όχι μόνο στους εργαζόμενους συναδέλφους, αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους Συνδικαλιστές του Δ.Σ. του ΣΥΕΤΕ.
Όσες ανακοινώσεις κι εάν βγάλουν οι παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ.Ε και ΔΑΚΕ για την "Συμφωνία Απόσχισης Προσωπικού της ΕΤΕ στην εταιρεία NBG PAY" που έκαναν με την Διοίκηση, δεν πείθουν".
Προσθέτει ότι "στις ανακοινώσεις τους ισχυρίζονται ότι η απόσχιση του προσωπικού θα γίνει εθελοντικά στην ξένη εταιρεία, αλλά αναφέρουν ξεκάθαρα ότι θα παρακολουθούν τις εξελίξεις για την πραγματοποίηση της Απόσχισης του Προσωπικού στην ξένη εταιρεία (Εθελοντικά ;;;), γεγονός που αποδεικνύει την ανησυχία του Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ, εάν τελικά θα τηρηθεί ο εθελοντικός χαρακτήρας της Απόσχισης ή θα μετατραπεί σε υποχρεωτικός και ασκηθούν πιέσεις από την Εργοδοσία.
Επίσης συμφωνήθηκε ότι θα ισχύουν οι Συμβάσεις (Κλαδική και Επιχειρησιακή) και για τους εργαζόμενους που θα μετακινηθούν αλλά μόνο έως την λήξη τους.
Μετά τί θα απογίνουν οι μετακινηθέντες εργαζόμενο ;;;
Πώς θα διασφαλιστεί η εργασία τους στην ξένη εταιρεία;;;
Η διασφάλιση της εργασίας των συναδέλφων και των εργασιακών δικαιωμάτων τους δεν επιτυγχάνεται με μυστικές και αθέμιτες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την Εργοδοσία αλλά με συνεχείς αγώνες και διεκδικήσεις απέναντι στην Εργοδοσία σε καθημερινή βάση.
Οι συνδικαλιστές των συνεργαζόμενων παρατάξεων ΔΗ.ΣΥ.Ε και ΔΑΚΕ, δέχθηκαν την "Συμφωνία Απόσχισης Προσωπικού σε Ξένη Εταιρεία" ενώ θα έπρεπε να την έχουν απορρίψει εξαρχής.
Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις μέσα από το ίδιο το Προεδρείο του ΣΥΕΤΕ, για μυστικές τους συμφωνίες με την Διοίκηση και αθέμιτες πρακτικές διαπραγμάτευσης, έχουν χάσει πλέον την εμπιστοσύνη των εργαζόμενων συναδέλφων στην Εθνική τράπεζα.
Η Παραίτηση του Σημερινού Προεδρείου του ΣΥΕΤΕ και η Άμεση Ανασυγκρότησή του είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ο ΣΥΕΤΕ ισχυρός απέναντι στην Εργοδοσία".
"Αλλά για παραταξιακούς λόγους δεν θα το κάνουν, γιατί τους ενδιαφέρει μόνο η διατήρηση των Συνδικαλιστικών θέσεων και αποσπάσεών τους και αδιαφορούν για την προστασία των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων στην Εθνική τράπεζα", καταλήγει ο κ. Κώτσιος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης