Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πολιτική παρέμβαση Στουρνάρα: Η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση που να παίρνει μέτρα

Πολιτική παρέμβαση Στουρνάρα: Η Ελλάδα πρέπει να έχει ισχυρή κυβέρνηση που να παίρνει μέτρα
Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις οι οποίες θα μπορούν να λαμβάνουν μέτρα, όταν χρειάζεται
Σχετικά Άρθρα
Σε μία πολιτική δήλωση η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
Ο διοικητής της ΤτΕ δήλωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές κυβερνήσεις οι οποίες θα μπορούν να λαμβάνουν μέτρα, όταν χρειάζεται.
Το δίδαγμα από την Ιταλία είναι ότι χρειάζονται ισχυρές κυβερνήσεις για να λαμβάνουν μέτρα, όταν χρειάζεται, τόνισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
«Δεν ευδοκιμούν οι κυβερνήσεις τεχνοκρατών σε δύσκολες περιόδους, όπως φάνηκε στην Ιταλία», πρόσθεσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.
«Η Ελλάδα πρέπει να έχει πάντα ισχυρή κυβέρνηση, που να μπορεί να παίρνει μέτρα, όπως έγινε και τώρα με τον πόλεμο στην Ουκρανία» τόνισε.
Ερωτηθείς για τις κυβερνητικές επιδοτήσεις, είπε ότι «η κυβέρνηση δίνει λεφτά, κάνει το καλύτερο δυνατό, δεν μπορεί να κάνει περισσότερο».

Εξωγενής η αύξηση του πληθωρισμού στην Ελλάδα

Μιλώντας για την ελληνική οικονομία είπε ότι θα πρέπει να επανέλθουμε σε πρωτογενή πλεονάσματα, για να πληρώνουμε τους τόκους του εθνικού χρέους. «Μεσοπρόθεσμα θα πρέπει να επιστρέψουμε σε δημοσιονομική ισορροπία» είπε και πρόσθεσε: «Βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία. Μόλις παραιτήθηκε ο Ντράγκι αυξήθηκαν στα spread».

Ο Γ. Στουρνάρας σημείωσε ότι το 80% της αύξησης του πληθωρισμού στην Ελλάδα είναι εξωγενής λόγω των αυξημένων τιμών στην ενέργεια και στα τρόφιμα που είναι αποτέλεσμα του πολέμου.
Αν σταματήσει ο πόλεμος, πρόσθεσε, θα αρχίσει να βελτιώνεται δραματικά η οικονομία, τόσο παγκόσμια όσο και στην Ελλάδα.
Χαρακτήρισε εφικτό στόχο την επενδυτική βαθμίδα, τονίζοντας ότι για να το πετύχουμε πρέπει να είμαστε δημοσιονομικά σταθεροί.
Αν το πετύχουμε, θα εισρεύσουν στην Ελλάδα υβριδικά κεφάλαια, όπως είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης