Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Alpha Bank: To σχήμα EBRD, Dimand και Premia προτιμητέος επενδυτής για το project Skyline

Alpha Bank: To σχήμα EBRD, Dimand και Premia προτιμητέος επενδυτής για το project Skyline
Υπενθυμίζεται πως η Alpha Bank στοχεύει η νέα κοινοπραξία να είναι σε ιδανική θέση, ώστε να αξιοποιήσει τα ευνοϊκά θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς

Οι EBRD, Dimand και Premia προκρίνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, ως προτιμητέοι επενδυτές για το project Skyline, στο πλαίσιο πρόθεσης της Alpha Bank να σχηματίσει κοινοπραξία με στρατηγικούς επενδυτές στην ελληνική αγορά ακινήτων.
Υπενθυμίζεται πως η Alpha Bank στοχεύει η νέα κοινοπραξία να είναι σε ιδανική θέση, ώστε να αξιοποιήσει τα ευνοϊκά θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, επωφελούμενη από τις δυνατότητες και από τους πόρους των βασικών μετόχων της.
Η πρόθεση είναι ο εταίρος που θα επιλεγεί για τον σχηματισμό της κοινοπραξίας να αποκτήσει, υπό την αίρεση των εφαρμοστέων κανόνων του δικαίου της κεφαλαιαγοράς και των κινητών αξιών, ποσοστό που να του αποδίδει τον έλεγχο στην Εταιρεία και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού σχεδίου της, ενώ η τράπεζα προτίθεται να διατηρήσει μειοψηφικό ποσοστό (49%) στην κοινοπραξία.
Ο σχεδιασμός της Alpha Bank, μέσω του Project Skyline, προβλέπει τον μετασχηματισμό της Alpha Αστικά Ακίνητα σε επενδυτική πλατφόρμα στην ελληνική αγορά με διαφοροποιημένα περιουσιακά στοιχεία ακίνητης περιουσίας, ενώ η δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών σε ακίνητα της Εταιρείας αναμένεται να αποκτηθεί από την 100% θυγατρική της Alpha Bank, Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. και να ενσωματωθεί σε αυτή.

Ποιο είναι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που θα περάσει στην κοινοπραξία αφορά περίπου 570 ακίνητα ανακτηθέντα και ιδιοχρησιμοποιούμενα.
Τα τελευταία διαχωρίστηκαν σε τρεις βασικές κατηγορίες:
α) Στα ακίνητα υψηλής αξίας (μεταξύ των οποίων και ορισμένα ακίνητα της τράπεζας) με συνολική αποτίμηση περί τα 280 εκατ. ευρώ.
β) στα ακίνητα τα οποία θα ανακαινιστούν με συνολική αξία περί τα 170 εκατ. ευρώ
γ) ένα χαρτοφυλάκιο 200 κατοικιών αξίας 60 -70 εκατ. ευρώ τα οποία πρόκειται να πωληθούν σταδιακά.
Υπενθυμίζεται ότι αρχικά ο επενδυτής προβλεπόταν να χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα, ενώ με τα έσοδα από τις πωλήσεις και τα δανειακά και ίδια κεφάλαια θα χρηματοδοτούν τις ανακαινίσεις, αλλά και τις αγορές νέων ακινήτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης