Τραπεζικά νέα

Nexi – Alpha bank: Στην πρώτη θέση στις ψηφιακές πληρωμές με 94,2 εκατ. έσοδα

Nexi – Alpha bank: Στην πρώτη θέση στις ψηφιακές πληρωμές με 94,2 εκατ. έσοδα
Η νέα εταιρεία η οποία αποτελεί συνέχεια της χρόνιας συνεργασίας του ιταλικού ομίλου με την Alpha bank, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα στον χώρο αποδοχής καρτών καθώς το μερίδιο φθάνει το 25% σε μια αγορά με συνολικό τζίρο 45 δισ. ευρώ.
Σχετικά Άρθρα

«Κάθε πληρωμή θα γίνει ψηφιακή. Είναι θέμα χρόνου».
Αυτό πιστεύουμε ότι θα συμβεί, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Ιταλική Nexi κ. Paolo bertoluzzo μιλώντας κατά την παρουσίαση της κοινής εταιρείας πληρωμών, με την Alpha Bank, την Νexi Payments Greece στις 4 Ιουλίου 2022. 
Η νέα εταιρεία η οποία αποτελεί συνέχεια της χρόνιας συνεργασίας του ιταλικού ομίλου με την Alpha bank, κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα στον χώρο αποδοχής καρτών καθώς το μερίδιο φθάνει το 25% σε μια αγορά με συνολικό τζίρο 45 δισ. ευρώ.
Κι αυτά τα μεγέθη έπαιξαν ένα σημαντικό ρόλο για να επιτευχθεί η συμφωνία, όπως συμπλήρωσε ο Ιταλός manager.
Επιπρόσθετα, η Ιταλική εταιρεία ηλεκτρονικών πληρωμών δαπανά κάθε χρόνο 500 εκατ. ευρώ για τεχνολογία, ποσά τα οποία ήταν απαγορευτικά για τις τράπεζες.

Νexi: Ηγετική θέση στις συναλλαγές με αποδοχή καρτών - μερίδιο 25%

To 2022, η εταιρεία εκτιμάται να έχει έσοδα από ακαθάριστες προμήθειες 94,2 εκατ. ευρώ με περισσότερα από 196000 τερματικά POS και ένα ετήσιο όγκο πληρωμών, ύψους 12 δισ. ευρώ.
Η Nexi θα κατέχει το 51% της νέας εταιρείας και η Alpha τo 49%, με την ιταλική εταιρεία να έχει στόχο την επένδυση 100 εκατ. ευρώ για τα πέντε επόμενα χρόνια.
Ήδη στην Ελλάδα, εκτός από τους 1000 εργαζόμενους, η Nexi λειτουργεί εδώ και μήνες και κέντρο αριστείας για την ανάπτυξη της πλατφόρμας issuing η οποία θα λειτουργεί για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες που έχει παρουσία η Nexi.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha bank κ. Β. Ψάλτης επισήμανε ότι η στρατηγική συνεργασία της Alpha bank με την Nexi είναι συνέχεια των συμμαχιών με ξένους ομίλους μέσω των οποίων δημιουργείται προστιθέμενη αξία.
Δήλωσε δε βέβαιος ότι, θα μετασχηματιστεί η εμπειρία των ψηφιακών πληρωμών σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι επιλέγουν συναλλαγές δίχως μετρητά.
Από τους 130.000 εμπόρους που εξυπηρετεί η νέα εταιρεία το 20% εξ αυτών είναι μικρές επιχειρήσεις, ενώ η Alpha bank έχει ενεργές 4,3 εκατ. κάρτες και 1,1 εκατ. χρήστες πραγματοποιούν συναλλαγές με τα πορτοφόλια ( wallets) που έχει ήδη ενσωματώσει η Τράπεζα.
Ο CEO της εταιρείας Νexi Payments κ. Δ. Γρηγοράτος, τόνισε πως η συμφωνία αποτελεί ορόσημο καθώς η εταιρεία θα συμβάλλει στην επιτάχυνση των πληρωμών δίχως μετρητά.
“Τις επόμενες ημέρες, σε επιλεγμένα καταστήματα της Alpha Bank αρχικά και αμέσως μετά σε όλη τη χώρα, θα διατεθούν στους εμπόρους δύο νέες καινοτόμες λύσεις της αγοράς: το Nexi SoftPOS, για μικρούς και μεγάλους εμπόρους, που τους επιτρέπει να μετατρέψουν το smartphone τους σε τερματικό POS που δέχεται όλες τις ανέπαφες μεθόδους πληρωμής, και τo Smart POS Terminal, για μεγαλύτερους εμπόρους, που τους επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των λογαριασμών τους, μέσω νέων λειτουργιών”

Α. Σκέρτσος: Δυο Εθνικοί πρωταθλητές

Ως σύμπραξη δυο εθνικών πρωταθλητών - που στοχεύει στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας- χαρακτήρισε την συμφωνία Alpha – Νexi o υπουργός επικρατείας κ. Α. Σκέρτσος προσθέτοντας πως
“ Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Πολιτείας και της οικονομίας αποτελεί εθνική προτεραιότητα, με βασικότερο στόχο να γίνει η ελληνική κοινωνία πιο δίκαιη, και η ελληνική δημοκρατία πιο ισχυρή.
Ανέφερε δε ότι οι ξένοι επενδυτές έχουν δει τις αλλαγές καθώς το 2021 οι άμεσες ξένες επενδύσεις ανήλθαν σε 4,8 δις. ευρώ, ενω το πρώτο τετράμηνο προστέθηκαν άλλα 3 δις. ευρώ

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης