Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί θα ξαναδούμε τις 780 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο, την ΔΕΗ στα 4,80 ευρώ και τις τράπεζες -15% χαμηλότερα

Γιατί θα ξαναδούμε τις 780 μονάδες στο ελληνικό χρηματιστήριο, την ΔΕΗ στα 4,80 ευρώ και τις τράπεζες -15% χαμηλότερα
Η ελληνική οικονομία έχει τα μαύρα της τα χάλια και τα χάλια φαίνονται στα ομόλογα και στο χρηματιστήριο

Το ελληνικό χρηματιστήριο έχει 100 μονάδες ακόμη πτώση, δηλαδή πτώση -12% περίπου από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών στις 886 μονάδες.
Έχουμε αναφέρει ότι οι επενδυτές πρέπει να ξεχάσουν νέα υψηλά για το 2022, αυτά έχουν ήδη καταγραφεί οι 974 μονάδες αυτό ήταν και τέλος.

Χωρίς καμία αμφιβολία η ελληνική οικονομία δεν πάει καλά.
Μπορεί να παρατηρείται το ΑΕΠ να βελτιώνεται ελέω λογιστικών αλχημειών αλλά οι αποδόσεις των ομολόγων στο 4,15% έρχονται να αποκαλύψουν το fake news της ελληνικής οικονομίας.
Μια απάτη είναι η ελληνική οικονομία με 394,5 δισεκ. χρέος με 82 δισεκ. ομόλογα σε κυκλοφορία εκ των οποίων τα 38,7 δισεκ. να τα έχει αγοράσει η ΕΚΤ, την κυβέρνηση να έχει πετάξει 44 δισεκ. σε δημόσιες σπατάλες ή στα σκουπίδια της οικονομίας και κάποιοι ακόμη να πιστεύουν ότι όλο αυτό σκηνικό δεν θα αποκαλύψει την μίζερη πραγματικότητα της ελληνικής οικονομίας.
Το 10ετές ομόλογο στο 4,15% - να αναφέρουμε ότι από το Καλοκαίρι του 2021 υπερτονίζουμε στο bankingnews ότι η δίκαιη απόδοση στο ελληνικό 10ετές ομόλογο είναι 4% με 4,20% και όχι προφανώς οι αστειότητες του 0,54% - έρχεται να αποκαλύψει πικρές αλήθειες…
Η ελληνική οικονομία έχει τα μαύρα της τα χάλια και τα χάλια φαίνονται στα ομόλογα και στο χρηματιστήριο.

Το ελληνικό χρηματιστήριο θα βρεθεί ξανά στις 780 μονάδες

Το ελληνικό χρηματιστήριο θα βρεθεί ξανά στις 780 μονάδες αυτή είναι η δίκαιη αξία του όταν θα φθάσει στο μέγιστο ποσοστό ο πληθωρισμός.
Ουσιαστικά θα πρέπει να αναμένουμε μια πτώση -12% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών στον Γενικό Δείκτη.
Οι μετοχές των τραπεζών θα μπορούσαν να υποχωρήσουν ακόμη -15%... αν και πρέπει να πούμε ότι οι τραπεζικές μετοχές θα έχουν καλύτερη – δηλαδή αμυντική συμπεριφορά – προσεχώς, δεν θα λειτουργούν ως μετοχές σκουπίδια… οι τραπεζικές μετοχές εμπεριέχουν αξία…
Εάν οι τράπεζες στην Ελλάδα δεν είχαν εξυγιανθεί και δεν περιείχαν αξία… ο στόχος για το ελληνικό χρηματιστήριο δεν θα ήταν οι 780 μονάδες αλλά οι 600 μονάδες.
Οι τράπεζες λοιπόν αποτρέπουν τα χειρότερα επειδή όντως έχουν αποκτήσει αξία…
Οι τράπεζες θα βάλουν φρένο στην κατολίσθηση του ελληνικού χρηματιστηρίου.
Ενώ στο παρελθόν η κατολίσθηση των ελληνικών τραπεζικών μετοχών παρέσυρε και το ελληνικό χρηματιστήριο, τώρα οι τραπεζικές μετοχές θα λειτουργούν ως φρένο και θα αποτρέψουν τα χειρότερα.
Το επισημαίνουμε αυτό… ξεκάθαρα πάλι καλά που έχουμε εξυγιασμένες τράπεζες ειδάλλως το ελληνικό χρηματιστήριο θα είχε τα μαύρα του τα χάλια… όχι ότι δεν τα έχει θα ήμασταν σε πολύ χειρότερη θέση…
Π.χ. οι τράπεζες θα μπορούσαν να υποχωρήσουν -15% σε αυτή την νέα πτώση που έρχεται αλλά εάν μιλούσαμε με παρελθούσες παραδοχές οι μετοχές των τραπεζών θα έπεφταν -30% με -35%.
Οι τραπεζικές μετοχές έχουν γίνει αμυντικές…

Η ΔΕΗ τελικά ήταν φουσκάρα

Θα θυμάστε την ξεκάθαρη προειδοποίηση του bankingnews ότι η μετοχή της ΔΕΗ δεν ήταν απλά μια φούσκα αλλά φουσκάρα - δημοσίευμα 12 Νοεμβρίου 2021 -.
Όταν δημοσιεύτηκε το κείμενο αυτό περί… φουσκάρας της μετοχής της ΔΕΗ βρισκόταν στα 10,20 ευρώ πάνω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου στα 9 ευρώ.
Μάλιστα ορισμένοι έδιναν τιμές στόχους για την ΔΕΗ στα 14 ή 15 ευρώ... ήμαρτον...
Η ΔΕΗ αντικατοπτρίζει την ελληνική οικονομία, με λογιστικά τρικ, με κατασκευασμένες προοπτικές παρουσιάστηκε ως μια εταιρία που εξυγιάνθηκε αλλά οι ζημιές… συνεχίζονται.
Η ΔΕΗ πλέον βρίσκεται στα επίπεδα των 5,87 ευρώ ανά μετοχή με προοπτική να υποχωρήσει στα 4,80 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης