Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Και το όνομα αυτής «Candiabank» - Το νέο εγχείρημα της Παγκρήτιας και της Συνεταιριστικής Χανίων

Και το όνομα αυτής «Candiabank» - Το νέο εγχείρημα της Παγκρήτιας και της Συνεταιριστικής Χανίων
Πρόκειται για μια μεγάλη πανελλαδική τράπεζα η οποία πρόκειται να αντέξει σε δύσκολες εποπτικές απαιτήσεις
Και το όνομα αυτής «Candiabank». Ο λόγος για τη νέα τράπεζα που θα προκύψει από τη συνένωση της Παγκρήτιας Τράπεζας με τη Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.
Στις λεπτομέρειες του νέου εγχειρήματος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της τράπεζας, Μιχάλης Μαρακάκης, υπογραμμίζοντας ότι η νέα τράπεζα θα λειτουργήσει ενωτικά μεταξύ Χανίων και Ηρακλείου. Όπως εξηγεί ο ίδιος μιλώντας στα Χανιώτικα Νέα, η κεντρική διοίκηση της νέας τράπεζας θα είναι στην Αθήνα και θα υπάρχουν δύο ακόμα περιφερειακές διοικήσεις στα Χανιά και στο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρακάκη πρόκειται για μια μεγάλη πανελλαδική τράπεζα η οποία πρόκειται να αντέξει σε δύσκολες εποπτικές απαιτήσεις αλλά και να συνεισφέρει σημαντικά στην ευημερία και στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.
IMG_0055.jpg
«Είμαι σίγουρος πως θα αποδειχτεί ότι η συνένωση αυτή θα αποβεί προς όφελος των συνεταίρων και μετόχων των τραπεζών αλλά και των εργαζομένων ενώ παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα η νέα τράπεζα να λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο σε εθνικό επίπεδο.
Εδώ και 8 μήνες έχει ξεκινήσει η προσπάθεια συγχώνευσης διότι όπως έχουμε ξαναπεί δεν είναι ούτε απορρόφηση ούτε εξαγορά της μικρής από τη μεγάλη, γίνεται μία συγχώνευση. Αυτό συνιστά μια μακρά διαδικασία διότι θα πρέπει να μετρήσει η κάθε τράπεζα τα οικονομικά και νομικά θέματα που απασχολούν τα δύο ιδρύματα. Οι πρώτοι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί είμαστε όμως σε μία φάση ουσιαστικού ελέγχου των ποιοτικών στοιχείων. Εκτός από την καθαρή θέση των τραπεζών εκείνο που πρέπει να μετρήσουμε σήμερα είναι και τα ποιοτικά τους στοιχεία για να μπορέσουμε να ορίσουμε τη σχέση ανταλλαγής μεταξύ μερίδων και μετοχών των δύο τραπεζών.
Αυτό είναι καθήκον μας γιατί έτσι θα προσεγγίσουμε το δίκαιο μεταξύ των μετόχων και είναι για μας κανόνας απαράβατος. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και πιστεύουμε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2022 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγχώνευσης αφού προηγηθεί βέβαια μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Παγκρήτιας που είναι επιβεβλημένη. Την συγχώνευση και τη σχέση ανταλλαγής θα την αποφασίσουν οι διοικήσεις των δύο τραπεζών. Για να ολοκληρωθεί η συμφωνία θα γίνουν και γενικές συνελεύσεις στις δύο τράπεζες που θα εγκρίνουν τους όρους της συγχώνευσης δηλαδή ουσιαστικά τους όρους της σχέσης ανταλλαγής μετοχών και μερίδων» επισημαίνει ο ίδιος.

H απόκτηση της HSBC Ελλάδος

Ο κ. Μαρακάκης αναφέρθηκε και στη συμφωνία για την απόκτηση της HSBC Ελλάδος. «Η συμφωνία για την απόκτηση του ενεργητικού και παθητικού της HSBC, των 15 καταστημάτων ουσιαστικά που είναι στη χώρα μας, θα γίνει μετά την συγχώνευση των δύο τραπεζών. Δηλαδή ως νέα Τράπεζα, ετοιμαζόμαστε να την υποδεχθούμε στις αρχές του 2023. Με αυτή την απόκτηση διευρύνεται περαιτέρω ουσιαστικά το δίκτυό της νέας τράπεζας εκτός Κρήτης, με καθαρή ενίσχυση των κεφαλαίων της κατά 100 εκατ. ευρώ.
Η ολοκλήρωση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Ανταγωνισμού» διευκρινίζει ο ίδιος.
IMG_1567.jpg

Το μέλλον των εργαζομένων

Όσον αφορά τους εργαζόμενους, ο κ. Μαρακάκης υποστηριζει πως «το προσωπικό που αναμένεται να προκύψει είναι ίσως παραπάνω από αυτό που χρειάζεται. Εκείνο όμως που μπαίνει μέσα στο επιχειρηματικό πλάνο είναι ότι η καινούργια τράπεζα, η Candiabank, θα δραστηριοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα. Άρα ένα πολύ μεγάλο μέρος του προσωπικού της θα τοποθετηθεί στις νέες εγκαταστάσεις του δικτύου το οποίο θα προκύψει. Βεβαίως θα προβλέψουμε και εθελούσια έξοδο για τους ανθρώπους που δεν θέλουν να μετακινηθούν ή θέλουν να αποχωρήσουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης