Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο πληθωρισμός είναι το έκτρωμα της κυοφορίας της ποσοτικής χαλάρωσης - ΕΚΤ και FED απέτυχαν στον θεσμικό τους ρόλο

Ο πληθωρισμός είναι το έκτρωμα της κυοφορίας της ποσοτικής χαλάρωσης - ΕΚΤ και FED απέτυχαν στον θεσμικό τους ρόλο
Η εκτίναξη του πληθωρισμού η απόδειξη αποτυχίας της ποσοτικής χαλάρωσης
Σχετικά Άρθρα

Για τον πληθωρισμό σοκ στις ΗΠΑ στο 7,9% και στην Ελλάδα 7,2% δεν ευθύνονται η πανδημία και τώρα το ουκρανικό… η πραγματική αιτία πίσω από την μεγάλη επιδείνωση της παγκόσμιας οικονομίας είναι η τοξική, άρρωστη και ανεύθυνη ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ και της FED των κεντρικών τραπεζών.
Η πανδημία και το Ουκρανικό ήρθαν να προστεθούν στο ήδη υπάρχον πρόβλημα και το επιδείνωσαν.... δεν δημιούργησαν το πρόβλημα του πληθωρισμού.

Οι κυβερνήσεις, οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις και εντέλει οι κοινωνίες αποδέχθηκαν την ακραία στρέβλωση, ως κανονικότητα.
Άπαξ και οι μετοχές ανέκαμπταν και οι αποδόσεις των ομολόγων υποχωρούσαν επιτρέποντας τα κράτη να δανείζονται άπληστα αυξάνοντας το χρέος… οι ανεύθυνες κεντρικές τράπεζες νόμιζαν ότι επιτελούσαν θεάρεστο έργο.
Αντί οι οικονομίες να βελτιώνονται, η παραγωγή να βελτιώνεται, πάνω από 5 τρισεκ. δολάρια έπεσαν στο παγκόσμιο σύστημα ως ρευστότητα φούσκα.
Οι κεντρικές τράπεζες πριν λίγα χρόνια είχαν ισολογισμούς 10 τρισεκ. δολαρίων και σήμερα ξεπερνούν τα 33 τρισεκ. δολάρια.
Το εντυπωσιακό είναι ότι το παγκόσμιο ΑΕΠ δεν αυξήθηκε αλλά οι ισολογισμοί των κεντρικών τραπεζών εκτοξεύτηκαν σε ιστορικά υψηλά όλων των εποχών.
Τι ανάπτυξη είναι αυτή που επιτυγχάνεται με λογιστικές μεθοδεύσεις χειρίστου είδους όπου οι κεντρικές τράπεζες πλασματικά ωραιοποιούν τα επιτόκια στα ομόλογα επειδή παρεμβαίνουν στις δευτερογενείς αγορές;
Τι ανάπτυξη είναι αυτή όπου η ακραία πλεονάζουσα ρευστότητα δεν κατευθύνεται σε παραγωγικές επενδύσεις αλλά σε επαναγορές ιδίων μετοχών μόνο στην Wall φθάνουν ετησίως τα 900 δισεκ. δολάρια φουσκώνοντας τις μετοχές και δημιουργώντας εξωπραγματικές αποτιμήσεις που δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική πραγματικότητα και με την οικονομική ιστορία.
Τι ανάπτυξη είναι αυτή όπου η ακραία πλεονάζουσα ρευστότητα ωφέλησε μόνο το 2,5% του παγκόσμιου πληθυσμού δηλαδή τους πολύ πλούσιους αυξάνοντας το χάσμα όχι μεταξύ πλουσίων και φτωχών αλλά πλουσίων και μεσαίας αστικής τάξης.
Η μεσαία αστική τάξη είναι φτωχότερη τώρα από ότι στο παρελθόν.
Με όρους στατιστικής, το 70% των ανθρώπων του κόσμου είναι στην κατηγορία των χαμηλών εισοδημάτων, το 20% είναι η μεσαία τάξη, το 10% οι πλούσιοι και το 2,5% οι πραγματικά πολύ πλούσιοι του κόσμου.
Τι ανάπτυξη είναι αυτή που το χρέος στην Ελλάδα και διεθνώς εκτοξεύτηκε σε ιστορικά υψηλά και αυτό θεωρείται υγιής εξέλιξη;
Τι ανάπτυξη είναι αυτή όπου καμία ουσιώδη παραγωγική επένδυση δεν πραγματοποιήθηκε π.χ. στην Ελλάδα και η χώρα συνεχίζει να θέλει την υποστήριξη της ΕΚΤ;
Γιατί η ΕΚΤ κάθε φορά κάνει ειδική μνεία για την Ελλάδα;
Είναι αντιληπτό ότι προσπαθούν με μεθόδους χειραγώγησης να κρατήσουν ζωντανή την ελληνική οικονομία που καταγράφει επιδείνωση παντού.

Η εκτίναξη του πληθωρισμού η απόδειξη αποτυχίας της ποσοτικής χαλάρωσης

Η βασική αιτία του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού είναι η αποτυχημένη πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης.
Ο πληθωρισμός σκοτώνει τα εισοδήματα για ορισμένους ο πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της δημοκρατίας.
Ο πληθωρισμός δημιουργήθηκε ως τερατογένεση από την ΕΚΤ και την FED που νόμιζαν ότι συντηρώντας την ποσοτική χαλάρωση, τα μηδενικά επιτόκια, θα δημιουργήσουν σταθερές βάσεις στην παγκόσμια οικονομία.
Ο πληθωρισμός είναι το έκτρωμα της κυοφορίας της ποσοτικής χαλάρωσης που υιοθέτησαν και συντηρούν η ΕΚΤ και η FED.
Οι κεντρικές τράπεζες μπορεί να ρίχνουν την ευθύνη στην πανδημία του covid 19 ή στο Ουκρανικό αλλά η γενεσιουργός αιτία του πληθωρισμού είναι οι κεντρικές τράπεζες.
Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες.
Ο πληθωρισμός είναι η απόδειξη της αποτυχίας της ΕΚΤ στην Ευρώπη, η ποσοτική χαλάρωση, τα μηδενικά επιτόκια και τα αρνητικά επιτόκια καταθέσεων -0,50% επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο.
Πλέον οι κεντρικές τράπεζες είναι ανήμπορες, η ποσοτική χαλάρωση ξεθώριασε… το πείραμα της νέας νομισματικής θεωρίας ή ρήψη χρημάτων από το ελικόπτερο ή ποσοτική χαλάρωση απέτυχε…
Απλώς οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι δειλοί δεν έχουν την τόλμη να παραδεχθούν ότι απέτυχαν… και απλά ψελλίζουν μισόλογα ακατανόητα για τους περισσότερους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης