Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Τι συνέβη και ξεχώρισε η μετοχή της Alpha Bank και ποιοι πουλάνε για αποκομιδή κερδών

Τι συνέβη και ξεχώρισε η μετοχή της Alpha Bank και ποιοι πουλάνε για αποκομιδή κερδών

Η Alpha Bank εμφανίζει καλά ποιοτικά στοιχεία που αποτελούν θετική βάση για το μέλλον

Σχετικά Άρθρα
Με εξαίρεση τη συνεδρίαση της 21ης Ιανουαρίου 2021 όπου η μετοχή υποχωρεί 3% στα 1,25 ευρώ, η Alpha Bank έδειξε να διαφοροποιείται το τελευταίο διάστημα και από τα επίπεδα του 1 ευρώ, έφτασε στα 1,30 ευρώ.

Η Goldman Sachs, η Bank of America, η UBS και η Citigroup ήταν αγοραστές το τελευταίο διάστημα στη μετοχή της Alpha Bank, ενώ στις 21 Ιανουαρίου 2021 εμφανίζονται ως πωλητές.
Η Alpha Bank με τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία 2,94 δισ. και 5,4 δισ. κεφάλαια εμφανίζει τιμή προς λογιστική αξία 0,54x, επίπεδα τα οποία θεωρούνται ρεαλιστικά.
Να σημειωθεί ότι όπως είχε αποκαλύψει έγκαιρα το bankingnews.gr στη ζώνη των 1,28 – 1,30 ευρώ η μετοχή της Alpha Bank θα δει πωλήσεις.

Ποια είναι η νέα βάση για τη μετοχή

Το θετικό στοιχείο με τη μετοχή της Alpha Bank είναι ότι η νέα βάση για τον τίτλο είναι περίπου τα επίπεδα των 1,20 ευρώ, ενώ τα πακέτα που διακινήθηκαν στις 21/1 ήταν πωλήσεις από επενδυτές που είχαν μπει στην αύξηση κεφαλαίου ή αγόρασαν στη ζώνη των 1,05 ευρώ και στη ζώνη των 1,25 – 1,30 προέβησαν σε επιλεκτικές ρευστοποιήσεις.
Με κέρδη περίπου 358 εκατ. για το 2022 αλλά και θετικές εξελίξεις από τα μέτωπα των NPEs, των ακινήτων και των κεφαλαίων, μπορεί να ειπωθεί ότι η μετοχή της Alpha Bank θα κλείσει την ψαλίδα έναντι της Eurobank ενώ θα συνεχίσει να δίνει μάχη για τη δεύτερη θέση με την Εθνική.
Παρά τις όποιες βραχυπρόθεσμες διορθώσεις μπορεί να ειπωθεί ότι η Alpha Bank εμφανίζει καλά ποιοτικά στοιχεία που αποτελούν θετική βάση για το μέλλον, εφόσον όμως δεν σημειωθεί μεγάλης κλίμακας διόρθωση στις αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης