Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γιατί βρέθηκε στο επίκεντρο η μετοχή της Alpha; - Τελείωσε ο πωλητής και η αγορά παίζει το σενάριο της εξομοίωσης με κλάδο

Γιατί βρέθηκε στο επίκεντρο η μετοχή της Alpha; - Τελείωσε ο πωλητής και η αγορά παίζει το σενάριο της εξομοίωσης με κλάδο
Ποιες οι αιτίες που βρέθηκε στο θετικό επίκεντρο η Alpha bank;
Σχετικά Άρθρα

Η μετοχή της Alpha bank ξεχωρίζει σε αυτή την ανοδική κίνηση με την κεφαλαιοποίηση να φθάνει τα 2,88 δισεκ. και την μετοχή να έχει προσεγγίσει τα 1,23 ευρώ.
Οι τρέχουσες αποτιμήσεις διαμορφώνουν την σχέση P/BV σε 2,88 δισεκ. διά 5,4 δισεκ = 0,53 και το P/E με βάση την εκτίμηση του 2022 στα 370 εκατ = 7,8

Ποιες οι αιτίες της ανόδου της Alpha bank;

1)Η πρώτη βασική αιτία είναι ότι ένας επίμονος πωλητής που συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου αποχωρούσε, έκλεισε σχεδόν όλη την επενδυτική θέση.
Ήταν η αιτία ο πωλητής αυτός να καθηλώσει την μετοχή κοντά στην ζώνη του 1 ευρώ με 1,05 ευρώ.

2)Με την ολοκλήρωση της εκτόνωσης της προσφοράς στην Alpha bank ορισμένοι επενδυτές άρχιζαν να τοποθετούνται, υπολογίζεται ότι έχουν επενδυθεί σχεδόν 35 εκατ νέα κεφάλαια στην προοπτική ότι η Alpha bank θα εξομοιωθεί με τις άλλες τράπεζες Eurobank και Εθνική ως προς τα NPEs και την κερδοφορία.
Να επισημανθεί ότι στο α΄ τρίμηνο του 2022 η Alpha bank θα επιτύχει μονοψήφιο NPEs ενώ τα κέρδη για το 2022 θα ανέλθουν στα 370 εκατ. το 2023 στα 520 εκατ και το 2024 στα 610 εκατ ευρώ.

3)Βλέποντας τις κινήσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες ημέρες στον τίτλο BofA, Goldman Sachs, Citigroup και Barclays διακίνησαν τις περισσότερες συναλλαγές, μετά από καιρό προφανώς κάποια funds μέσω αυτών των επενδυτικών τραπεζών άρχισαν να χτίζουν επενδυτικές θέσεις.
Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο πολλές τράπεζες στην Ευρώπη είχαν σημειώσει ενδιαφέρουσα άνοδο, οι ελληνικές τράπεζες έμειναν απαθείς και αμέτοχες, οπότε με ένα ετεροχρονισμό φάσης βλέπουμε να καταγράφονται ορισμένες επιλεκτικές αγορές που ελλείψει πωλητών έχουν δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα μια θετική κινητικότητα.

4)Η Alpha bank το επόμενο διάστημα ολοκληρώνει την τιτλοποίηση στην Κύπρο τα 2,2 δισεκ. NPEs καθώς και τις συναλλαγές με ακίνητα και κάρτες.
Η αγορά καταγράφει μια συνέπεια στην Alpha bank σε αυτά που έχει παρουσιάσει στο business plan οπότε δεν αντιμετωπίζει αρνητικές εκπλήξεις…

5)Σε μικρότερο βαθμό, υπήρξε και ελεγχόμενο κλείσιμο short θέσεων στην Alpha bank λόγω της πρόσφατης ανόδου.
Να σημειωθεί ότι το Lansdowne έχει ανοικτή short θέση 0,78% στον τίτλο της Alpha bank…και επιμένει ακόμη στην short θέση.

Συμπέρασμα

Η μετοχή έφθασε στα 1,23 ευρώ της Alpha bank και το ερώτημα είναι υπάρχουν ακόμη ισχυρά ανοδικά περιθώρια σε αυτή την φάση;
Η απάντηση είναι ότι μετά την πρόσφατη άνοδο τα ανοδικά περιθώρια στον τίτλο πλησιάζουν να εξαντληθούν.
Ήδη ξεπέρασε τον βραχυπρόθεσμο στόχο των 1,20 ευρώ, οπότε στα 1,28 με 1,30 ευρώ η μετοχή ενδείκνυται για πώληση.
Να σημειωθεί ότι ο μέσος όρος της τιμής στόχου για το 2022 είναι τα 1,40 ευρώ σε βάθος 12μήνου.
Το θετικό στοιχείο πάντως είναι ότι η νέα βάση για την μετοχή δεν θα είναι το 1 ευρώ αλλά το 1,20 ευρώ οπότε ο υψηλότερος επανακαθορισμός της χρηματιστηριακής τιμής σε σχέση με το fair value αλλάζει τις βραχυπρόθεσμες ισορροπίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης