Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Κυβέρνηση και Κεφαλαιαγορά παίζουν παιχνίδια με την φωτιά στην Attica bank – Η ΤτΕ κρύβει τον έλεγχο, πρωτοφανής εξαπάτηση των επενδυτών

Κυβέρνηση και Κεφαλαιαγορά παίζουν παιχνίδια με την φωτιά στην Attica bank – Η ΤτΕ κρύβει τον έλεγχο, πρωτοφανής εξαπάτηση των επενδυτών
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρεούται άμεσα να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν μπορεί να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου χωρίς να γνωρίζουν οι μέτοχοι ή το ΤΧΣ πόση είναι η μαύρη τρύπα της Attica bank.
Σχετικά Άρθρα

Τα όσα διαδραματίζονται στην χρεοκοπημένη Attica bank είναι πρωτοφανή, απερίγραπτα, παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των ελάχιστων μετόχων που έχουν απομείνει, καταστρέφουν την περιουσία των βασικών μετόχων που επενδυτικά έχουν εγκληματήσει και όλα αυτά… με θεατές την Κυβέρνηση και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Το bankingnews στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 προέβη σε μια μεγάλη αποκάλυψη ότι τέλη Σεπτεμβρίου η ΕΚΤ κόβει τις γραμμές ρευστότητας στην Attica bank η οποία θα υποχρεωθεί να επιστρέψει στον ELA δηλαδή στην έκτακτη παροχή ρευστότητας της ΤτΕ αποτελεί την χειρότερη εξέλιξη και αποδεικνύει την χρεοκοπία της Attica bank.
Όμως το bankingnews δεν έγραψε μόνο αυτά, ανέφερε ότι στην κυβέρνηση έχουν εξετάσει όλα τα εναλλακτικά σενάρια.
Εξετάστηκε ακόμη και η διάσπαση της Attica bank σε καλή και κακή τράπεζα, δηλαδή ενεργοποίηση της διαδικασίας του resolution ή την πιο γνωστή διαδικασία του bail in όπου οι ομολογιούχοι και οι καταθέτες θα εμπλακούν στην ανακεφαλαιοποίηση.
Ωστόσο από την ανάλυση προέκυψε ότι το funding gap δηλαδή το χάσμα ρευστότητας μεταξύ ενεργητικού και παθητικού είναι 1,5 δισεκ. τα οποία θα επενδύσει το ΤΕΚΕ και προφανώς κρίθηκε ασύμφορη η διαδικασία.
Η πραγματικότητα είναι ότι η αύξηση κεφαλαίου των 240 εκατ δεν επαρκεί, θα απαιτηθούν περί τα 450 εκατ ευρώ για την πλήρη εξυγίανση της Attica bank;
Αλλά αυτό θα πρέπει να πιστοποιηθεί, δηλαδή η εποπτική αρχή η Τράπεζα της Ελλάδος να αποκαλύψει πόση είναι η ζημία στην Attica bank από τον έλεγχο που έχει πραγματοποιήσει.

Η Τράπεζα της Ελλάδος αποκρύβει τον έλεγχο

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά τα δραματικά η Τράπεζα της Ελλάδος, με βάση πληροφορίες έχει διεξάγει έλεγχο στα στοιχεία ενεργητικού της Attica bank – κάποιας μορφής AQR – αλλά τα αποτελέσματα του ελέγχου δεν τα έχει κοινοποιήσει.
Μπορεί να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου και να ζητείται από υφιστάμενους ή νέους μετόχους να εισφέρουν ή να συμμετάσχουν και η Τράπεζα της Ελλάδος να αποκρύβει την ζημία;
Ερωτάται η Τράπεζα της Ελλάδος, έχει διεξάγει έλεγχο στην Attica bank και ποια τα αποτελέσματα του ελέγχου αυτού;
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρεούται να προστατεύσει το επενδυτικό κοινό και άμεσα να ζητήσει τόσο από την Attica bank ως εποπτευόμενη εταιρία εισηγμένη στο χρηματιστήριο και από την ΤτΕ να παρουσιάσουν όλα τα στοιχεία.
Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα θεωρηθεί εξαπάτηση και συμπαιγνία όλων των εμπλεκομένων στην αύξηση κεφαλαίου της Attica bank.
Ακόμη και εάν το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ΤΧΣ κληθεί να καλύψει όλη την αύξηση των 240 εκατ πρέπει να ξέρει ποιος είναι ο πάτος του βαρελιού στην Attica bank
Επίσης με τον συνδυασμό warrants και αύξησης κεφαλαίου μπορεί να απαντήσει κανείς πόσες μετοχές της Attica bank αγοράζει;
Έχει ανακοινωθεί ότι για τα 992,5 εκατ warrants που τελικώς δεν εξασκήθηκαν – πλην 527 χιλιάδων – θα ισχύσει το reverse split 60 προς 1 και πάλι δεν είναι κατανοητό τι θα πάρει ένας δυνητικός επενδυτής;

Προειδοποίηση

Η κυβέρνηση κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα την προσπάθεια εξυγίανσης των τραπεζών γιατί στην Attica bank παίζονται επικίνδυνα παιχνίδια αποσταθεροποίησης.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς υποχρεούται άμεσα να παρέμβει και να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν μπορεί να υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου χωρίς να γνωρίζουν οι μέτοχοι ή το ΤΧΣ πόση είναι η μαύρη τρύπα της Attica bank...ακόμη και το ΤΧΣ δεν πρέπει να συμμετάσχει εάν πρώτα δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Πλέον όλοι ξέρουν ότι τα 240 εκατ αύξησης δεν επαρκούν και ξέρουν ότι η Attica bank δεν έχει 187 εκατ κεφάλαια, έχει αρνητικά ίδια κεφάλαια περί τα 300 με 350 εκατ ευρώ.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ας κάνει μια φορά την δουλειά της εξαντλώντας την αυστηρότητα της, οτιδήποτε άλλο θα είναι σκάνδαλο και εξαπάτηση του επενδυτικού κοινού.
Τέλος τα παιχνίδια, τα παρασκήνια συγκάλυψης στην Attica bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης