Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η Alpha Bank στοχεύει σε αποτίμηση 600 εκατ. ευρώ για την Alpha Αστικά Ακίνητα - Τα ερωτήματα

Η Alpha Bank στοχεύει σε αποτίμηση 600 εκατ. ευρώ για την Alpha Αστικά Ακίνητα - Τα ερωτήματα

Σε πρώιμο στάδιο οι κινήσεις για την ανεύρεση του στρατηγικού επενδυτή

Σχετικά Άρθρα
Σε σχεδιασμό που μπορεί να οδηγήσει την αποτίμηση της Alpha Αστικά Ακίνητα έως και στα 600 εκατ. ευρώ προχωράει η Alpha Bank.

Η τράπεζα έχει ανακοινώσει ότι αναζητά στρατηγικό επενδυτή για να αποκτήσει ποσοστό πλειοψηφίας στην εισηγμένη και σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται ο στρατηγικός να καταβάλει το ποσό των 300 εκατ. ευρώ για την απόκτηση ποσοστού μεταξύ 51% και 67%.
Ωστόσο, μέχρι στιγμής έχουν γίνει μόνο κρούσεις για να εντοπιστεί αν υπάρχει ενδιαφέρον και η όλη διαδικασία είναι σε πρώιμο στάδιο.
Από την άλλη η Alpha bank θα μεταφέρει ακίνητα αξίας 500 εκατ. ευρώ στην εισηγμένη.
Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι σήμερα η Alpha Αστικά Ακίνητα με τα κεφάλαια του στρατηγικού επενδυτή, τη ρευστότητα των 80 εκατ. ευρώ και πιθανότατα δανεισμό θα αγοράσει τα ακίνητα από την τράπεζα, ενώ θα δώσει σε θυγατρική της τράπεζας τη δραστηριότητα της συμβουλευτικής μαζί με το προσωπικό.
Σημειώνεται πως εκτός από ισχυρή ρευστότητα η Alpha Αστικά Ακίνητα διαθέτει και 24 ακίνητα.
Η μετοχή στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις και μετά τις ανακοινώσεις κλειδώνει στο limit up και η αποτίμηση έχει ενισχυθεί στα 120 εκατ. ευρώ.

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Από τις ανακοινώσεις που έχουν γίνει, δεν είναι ξεκάθαρο πως θα γίνει η είσοδος του στρατηγικού επενδυτή.
Αν δηλαδή θα γίνει με αύξηση κεφαλαίου, με κατάργηση ή με δικαίωμα συμμετοχής των παλαιών μετόχων.
Επίσης, δεν είναι γνωστό αν η τράπεζα και ο στρατηγικός θα λειτουργούν συντονισμένα ή αν θα πρέπει να κατατεθεί δημόσια πρόταση.
Η τιμή εισόδου επίσης δεν είναι γνωστή.
Με βάση τον ισολογισμό του 2020 η αποτίμηση των 120 εκατ. ευρώ θεωρείται κοντά στην αξία των ακινήτων και του ταμείου, ενώ δεν αποτιμάται η αξία της παροχής υπηρεσιών, για την οποία επίσης η αγορά δε γνωρίζει πως θα περάσει στη θυγατρική της τράπεζας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης