Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Όσοι ποντάρετε ότι θα βγάλετε κέρδη από τις τραπεζικές μετοχές το επόμενο διάστημα… απλά θα βαρεθείτε να περιμένετε

Όσοι ποντάρετε ότι θα βγάλετε κέρδη από τις τραπεζικές μετοχές το επόμενο διάστημα… απλά θα βαρεθείτε να περιμένετε
Το 2022 θα είναι καλύτερη χρονιά και οι τραπεζικές μετοχές θα πάνε καλύτερα, οπότε ναι το 2022 μπορείτε να ποντάρετε περισσότερα... για το 2021 θα απογοητευτείτε
Σχετικά Άρθρα

Μπορούν να βγουν εύκολα κέρδη από τις τραπεζικές μετοχές στην Ελλάδα;
Όσοι ποντάρετε ότι θα βγάλετε κέρδη από τις τραπεζικές μετοχές το επόμενο διάστημα… απλά θα βαρεθείτε να περιμένετε
Γιατί είμαστε τόσο αρνητικοί ή απαισιόδοξοι;
Οι λόγοι είναι έξι

Απαριθμούμε

1)Γιατί πιστεύουμε ότι η χρονιά το 2021 χάθηκε ανεξαρτήτως της έκβασης των κρουσμάτων και της μετάλλαξης Delta.
Δεχόμαστε την άποψη ότι τα κρούσματα ακόμη και εάν αυξάνονται η αναλογία κρουσμάτων προς νοσηρότητα ή θνητότητα θα είναι πολύ χαμηλή.
Τόσο ο τουρισμός όσο και η οικονομία θα κινηθούν χειρότερα από τις αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις, καλύτερα από το 2020 αλλά χειρότερα από τις αρχικές αισιόδοξες εκτιμήσεις.

2)Η χρηματιστηριακή αγορά έχει προεξοφλήσει πολλά νέα, την μείωση των NPEs των τραπεζών, το σενάριο ότι το 2021 θα είναι καλύτερο από το 2020 με οικονομικούς όρους.
Γενικά το χρηματιστήριο πέριξ των 850 με 920 μονάδων αντικατοπτρίζει δίκαιες αξίες με τα ανοδικά περιθώρια να είναι ελάχιστα και να ελλοχεύει και ο κίνδυνος μιας διεθνούς διόρθωσης.

3)Στις επιμέρους τράπεζες, εκτιμούμε ότι η Εθνική όσο επικρέμεται το placement του 20% των μετοχών από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας δεν έχει να δείξει πολλά χρηματιστηριακά.
Ίσως κλείσει η ψαλίδα στις αποτιμήσεις με την Alpha bank αλλά μέχρι εκεί..
Η Alpha bank βραχυπρόθεσμα θα σταθεροποιηθεί στην ζώνη 1,05 με 1,15 ευρώ και σε επόμενη φάση θα δούμε τα 1,20 ευρώ.
Βραχυπρόθεσμα πάντως και μετά την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI και FTSE το πιθανότερο σενάριο είναι να πιεστεί η μετοχή.
Η ανεκτέλεστη εντολή πώλησης των 32,8 εκατ μετοχών δεν μας ξαφνιάζει καθώς η Alpha bank στις 13 Ιουλίου διακίνησε 222 εκατ μετοχές ή 252 εκατ ευρώ αξία συναλλαγών.
Στα 2,67 δισεκ. κεφαλαιοποίηση με 5,4 δισεκ. κεφάλαια σημαίνει 0,50 P/BV για την Alpha bank
Η Πειραιώς θα παραμείνει στην ζώνη των 1,8 δισεκ. κεφαλαιοποίησης ενώ η Eurobank θα κινηθεί στο εύρος 0,80 με 0,90 ευρώ το μέγιστο για το 2021.

4)Στις τρέχουσες αποτιμήσεις θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι περιλαμβάνεται και ο παράγοντας DTC αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση.
Μια βασική χρηματιστηριακή αδυναμία των ελληνικών τραπεζών είναι ότι διαθέτουν 22 δισεκ. κεφάλαια με 14,5 δισεκ. DTC αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση, είναι κεφάλαιο χαμηλότερης ποιότητας.

5)Και το 2021 οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν την πολιτική εξυγίανση τους.
Να σημειωθεί ότι οι τράπεζες το 2021 και 2022 θα φθάσουν εκεί που είναι οι άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες… εδώ και χρόνια.

6)Το 2022 θα είναι καλύτερη χρονιά και οι τραπεζικές μετοχές θα πάνε καλύτερα, οπότε ναι το 2022 μπορείτε να ποντάρετε περισσότερα.
Για το επόμενο διάστημα όμως και επόμενο διάστημα σημαίνει επόμενοι μήνες… μην περιμένετε πολλά θα βαρεθείτε να περιμένετε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης