Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Standard & Poor’s: Στο B-/B η Alpha Services and Holdings, B/B για Alpha Bank - Σταθερό το outlook

Standard & Poor’s: Στο B-/B η Alpha Services and Holdings, B/B για Alpha Bank - Σταθερό το outlook
Η Standard & Poor’s αξιολόγησε σήμερα 19/4 με B-/B την Alpha Services and Holdings S.A και με B/B την Alpha Bank S.A. τις δύο νομικές οντότητες που δημιουργήθηκαν μετά το Hive Down της Alpha Bank με σταθερό το outlook
Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s αξιολόγησε σήμερα 19/4 με B-/B την Alpha Services and Holdings S.A και με B/B την Alpha Bank S.A. τις δύο νομικές οντότητες που δημιουργήθηκαν μετά το Hive Down της Alpha Bank με σταθερό το outlook.
Όπως αναφέρει η Standard & Poor’s αυτός ο μετασχηματισμός είναι μέρος των στρατηγικών δράσεων που αναλαμβάνει η Alpha Bank για τon εξορθολισμό του ισολογισμού της.
Το hive-down ανοίγει το δρόμο για την τιτλοποίηση του Galaxy ύψους 10,8 δισεκατομμυρίων ευρώ NPEs που έχει προγραμματιστεί για το 2021.
Θα επιτρέψει στην τράπεζα να καταγράψει ζημίες σε επίπεδο NOHC χωρίς να ενεργοποιήσει το νόμο για τις πιστώσεις αναβαλλόμενης φορολογίας.
Αξιολογούμε το αυτόνομο πιστωτικό προφίλ του ομίλου Alpha (SACP) στο «Β» με βάση τους ίδιους παράγοντες αξιολόγησης με την πρώην Alpha Bank A.E. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η άποψή μας για την πιστοληπτική ικανότητα του ομίλου παραμένει αμετάβλητη μετά τη μετατροπή της τράπεζας. Ευθυγραμμίζουμε τις πιστοληπτικές αξιολογήσεις του εκδότη μας με τη λειτουργική οντότητα με τον όμιλο «Β» SACP, εξ ου και τις αξιολογήσεις «B/B» στη νέα Alpha Bank S.A.
Οι σταθερές προοπτικές για την Alpha εξισορροπούν τους κινδύνους από την πανδημία τους επόμενους 12 μήνες σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκκαθάριση ποιότητας περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας ενάντια στα έκτακτα μέτρα που έλαβε η ΕΚΤ και η ελληνική κυβέρνηση για τη στήριξη της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.
Αναμένουμε ότι, σε αυτό το περιβάλλον, η Alpha θα πρέπει να διατηρήσει τα προφίλ χρηματοοικονομικού κινδύνου και επιχειρηματικού κινδύνου.
Ειδικότερα, πρέπει να διατηρήσει τη βάση καταθέσεων και την ισορροπημένη θέση χρηματοδότησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης