Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Γεώργιος Τανισκίδης (Πρόεδρος Optima bank): Ας κάνουμε το τέλος της πανδημίας, αρχή μιας νέας εποχής

Γεώργιος Τανισκίδης (Πρόεδρος Optima bank): Ας κάνουμε το τέλος της πανδημίας, αρχή μιας νέας εποχής
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από ακόμη μια τράπεζα, αλλά από μια διαφορετική τράπεζα αναφέρει ο Γεώργιος Τανισκίδης Προέδρος της Optima bank

Η πανδημία συνεχίζει να αποτελεί μια ιδιαίτερη συνθήκη, η οποία άλλαξε βίαια τη ζωή μας, τις προτεραιότητές μας, τον τρόπο που εργαζόμαστε και καταναλώνουμε. Και ενώ όλοι αναμένουμε την έξοδο από το ‘‘τούνελ’’ στο οποίο μπήκαμε απροσδόκητα πριν από 1 χρόνο, μια νέα πρόκληση, ορθώνεται μπροστά μας:
Η Οικονομία.
Από την πρώτη στιγμή που ο κορωνοϊός έριξε βαριά τη σκιά του πάνω από τις επιχειρήσεις και την Οικονομία, υποστήριξα πως η ανάκαμψη θα επιτευχθεί με γοργούς ρυθμούς, ακολουθώντας μία πορεία τύπου -V-.
Το ίδιο εξακολουθώ να πιστεύω και σήμερα. Δεν πρόκειται για ευχολόγιο, αλλά για μια ρεαλιστική εκτίμηση που βασίζεται στην τεράστια δυναμική που συσσωρεύεται εντός των επιχειρήσεων της χώρας.
Προϋπόθεση για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτή την αναπτυξιακή ‘‘έκρηξη’’ είναι να αφοσιωθούμε στην υλοποίηση ενός καλά σχεδιασμένου πλάνου, ενός εθνικού σχεδίου στο οποίο πολιτεία, τράπεζες και επιχειρήσεις θα δουλέψουμε μαζί, με ταχύτητα, αποτελεσματικότητα και κυρίως με πίστη στις πραγματικές μας δυνάμεις.
‘Ουδέν κακό αμιγές καλού’’.
Σε αυτές τις τέσσερεις λέξεις που οι πρόγονοί μας συμπύκνωναν την έννοια της αισιοδοξίας, πρέπει να πιστέψουμε και σήμερα, μετατρέποντας το τέλος της πανδημίας, στην αρχή μιας νέας εποχής για την Οικονομία, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα.

Ποταμός ρευστότητας


Τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης, αποτελούν ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα, ικανό όχι μόνο να ‘‘ζεστάνει τις μηχανές’’, αλλά να κάνει κάτι ακόμη πιο σημαντικό.
Να δώσει ώθηση στον μετασχηματισμό της Οικονομίας.
Η Ελλάδα, μέσα από τoν ‘‘ποταμό ρευστότητας’’ που θα λάβει, απολαμβάνει το μεγαλύτερο όφελος σε σχέση με τις χώρες του νότου, αναλογικά με το μέγεθος της Οικονομίας της και ταυτόχρονα, έχει μπροστά της μια ιστορική ευκαιρία.
Την ευκαιρία να ξαναστήσει την Οικονομία της σε πιο γερές βάσεις, τοποθετώντας το ‘‘κέντρο βάρους’’ σε ένα νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο ρόλος των τραπεζών


Ο ρόλος των τραπεζών σε αυτή την προσπάθεια είναι κομβικός.
Η “optimum” διαχείριση και διοχέτευση αυτών των πόρων στην αγορά, συνιστά -δίχως ίχνος υπερβολής- έναν εθνικό τραπεζικό στόχο. Η αποτυχία απορρόφησης αυτών των πόρων θα αποτελέσει μεγάλη ντροπή και σημαντικό πλήγμα για τη χώρα. Οι προθέσεις όμως, από μόνες τους, δεν είναι αρκετές.
Πρέπει όλοι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, να υπερβούμε τους περιορισμούς και τα εμπόδια και κυρίως να αντιληφθούμε πως το διακύβευμα είναι πέρα και πάνω από το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αφορά το μέλλον της χώρας.

Παρούσα η Optima

Η Optima bank είναι έτοιμη και δηλώνει ξανά ‘‘παρών’’, όπως το έκανε στο πλαίσιο των δύο κύκλων του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ολοκληρώνοντας σε χρόνο ρεκόρ την αποστολή της. Σε διάστημα περίπου ενάμιση έτους, έχουμε εκταμιεύσει πάνω από 750 εκατ. ευρώ σε δάνεια, παρέχοντας ‘‘οξυγόνο’’ ρευστότητας σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. Μέσα από τη δυναμικά αναπτυσσόμενη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών, την πρωτόγνωρη, βέλτιστη τραπεζική εμπειρία που προσφέρουμε, η Optima bank στήριξε και θα συνεχίζει να στηρίζει στην πράξη την ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Τις επιχειρήσεις με μέλλον, οι οποίες αξίζουν κάθε δυνατή βοήθεια.
Στόχος μας είναι η επόμενη μέρα να μην είναι μόνο διαφορετική, αλλά καλύτερη για όσο το δυνατόν περισσότερους.
Αυτό εξάλλου είναι το πρίσμα μέσα από το οποίο αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας.
Αυτή είναι η εταιρική φιλοσοφία που καθορίζει κάθε μας κίνηση.
Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από ακόμη μια τράπεζα, αλλά από μια διαφορετική τράπεζα, χωρίς βάρη από το παρελθόν, έναν σύγχρονο, ευέλικτο οργανισμό που έχει την ελευθερία να σχεδιάζει τα πάντα από την αρχή, τοποθετώντας στο κέντρο τον πελάτη, την επιχείρηση και τις πραγματικές τους ανάγκες.

www.bankingnews.gr

χορηγοί αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης