Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πότε οι μέτοχοι της Optima bank θα πάρουν υπεραξίες; - Όταν θα μπει στο ελληνικό χρηματιστήριο από το 2023

Πότε οι μέτοχοι της Optima bank θα πάρουν υπεραξίες; - Όταν θα μπει στο ελληνικό χρηματιστήριο από το 2023
Με κεφάλαια σχεδόν 135 εκατ, καταθέσεις περίπου 850 εκατ και δάνεια 550 εκατ και με μεγάλο περιθώριο ρευστότητας ποιοι είναι οι στόχοι της Optima bank στην οποία συμμετέχει η Οικογένεια Βαρδινογιάννη
Σχετικά Άρθρα

Στην Optima bank κυριαρχεί μια αισιοδοξία και μια βεβαιότητα ότι μπορεί να διπλασιάσουν τα οικονομικά τους μεγέθη… χωρίς να προκαλέσουν τον ανταγωνισμό, να ισοσκελίσουν τον ισολογισμό το 2021 και από το 2023… να προσβλέπουν την είσοδο τους στο χρηματιστήριο.
Στην διοίκηση της Optima bank κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι με 28 καταστήματα και με το 2020 να είναι το τελευταίο έτος ζημιών… η τράπεζα μπορεί να κάνει την διαφορά.
Με κεφάλαια σχεδόν 135 εκατ, καταθέσεις περίπου 850 εκατ και δάνεια 550 εκατ και με μεγάλο περιθώριο ρευστότητας ποιοι είναι οι στόχοι της Optima bank στην οποία συμμετέχει η Οικογένεια Βαρδινογιάννη αλλά και άλλοι επιχειρηματίες μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου 80,13 εκατ ευρώ;
Τι μπορεί να κάνει η διοίκηση Τανισκίδη (Πρόεδρος) και Κυπαρρίση (CEO);

Ας δούμε τα δεδομένα;

  • Τα κεφάλαια ανέρχονται σε 135 εκατ ευρώ περίπου
  • Οι καταθέσεις 850 εκατ εκ των οποίων 12 -15 εκατ μόνο από την Motor Oil. Οι καταθέσεις κατά βάση έχουν μέσο όρο 120.000 ευρώ.
  • Δάνεια 550 εκατ κατά βάση σε υγιείς και μεσαίες και μικρές εταιρίες
  • Μια δυναμική χρηματιστηριακή εταιρία
  • 28 καταστήματα που φαίνεται να αποτελούν το μέγιστο στόχο της τράπεζας
  • Ζημίες για το 2020 περί τα 14 εκατ και στόχος για οριακά κέρδη το 2021 και σταθερή κερδοφορία από το 2022
  • Είσοδος στο χρηματιστήριο από τα μέσα του 2023 εφόσον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις π.χ. κερδοφορίας κ.α.

Πότε οι μέτοχοι θα πάρουν υπεραξίες;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Optima bank μπορεί να διπλασιάσει τα οικονομικά της μεγέθη ή και να τριπλασιάσει χωρίς να προκαλέσει τον ανταγωνισμό.
Η φράση αυτή περικλείει την στρατηγική της διοίκησης.
Υπεύθυνη ανάπτυξη και χωρίς να προκληθεί ο ανταγωνισμός, οπότε αυξάνεται ο ισολογισμός σε στέρεες βάσεις.
Οι νέοι μέτοχοι που έχουν επενδύσει σημαντικά κεφάλαια στην τράπεζα θα πάρουν υπεραξίες από την είσοδο στο χρηματιστήριο, ένας στόχος που είναι προσδιορισμένος για το 2023.
Η τράπεζα υποστηρίζει ότι έχει δείκτη ικανοποίησης πελατείας 82% από τους υψηλότερους… προφανώς για να το υποστηρίζει το τεκμηριώνει.
Όμως πρέπει να διατηρηθεί εξίσου υψηλός και ο δείκτης ικανοποίησης των μετόχων και αυτό είναι το στοίχημα της διοίκησης Τανισκίδη να δημιουργήσει μια τράπεζα με αναπτυσσόμενο, υψηλής απόδοσης και ελεγχόμενου ρίσκου ισολογισμό που στο τέλος της ημέρας… θα επιτρέψει στους μετόχους να αποκομίσουν υπεραξίες.
Ο στόχος υπό προϋποθέσεις φαίνεται επιτεύξιμος… για optimum αποτελέσματα στην Optima bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης