Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ο Γ. Κυπρής νέος διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Κύπρου - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr - Έρχονται και νέες παραιτήσεις από ΔΣ και διοίκηση - H επένδυση στην Ρωσία και στην Uniastrum θα βρεθεί στο επίκεντρο

tags :
Ο Γ. Κυπρής νέος διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Κύπρου - Πλήρης επιβεβαίωση του bankingnews.gr - Έρχονται και νέες παραιτήσεις από ΔΣ και διοίκηση - H επένδυση στην Ρωσία και στην Uniastrum θα βρεθεί στο επίκεντρο
(upd6)Τον Γιάννη Κυπρή, τον μέχρι πρότινος αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο, ενέκρινε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το  ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου, μετά από σχεδόν τετράωρη συνεδρίαση. Σημειώνεται ότι www.bankingnews.gr ήταν το πρώτο site το οποίο ανέφερε ότι ο Γ. Κυπρής θα αναλάβει τη ηνία της τράπεζας.
Η απόφαση του ΔΣ είναι ορθή ο Γ Κυπρής είναι ένας ικανός manager ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί με υπευθυνότητα και ικανότητα την διοίκηση της τράπεζας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, έχει αποφασίσει όπως στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου Συγκροτήματος διοριστεί ο κ. Γιάννης Κυπρή, ο οποίος μέχρι σήμερα κατείχε τη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου επίσης αποφάσισε όπως στη θέση του Πρώτου Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου παραμείνει ο κ. Γιάννης Πεχλιβανίδης.
Ο κ. Γιάννης Κυπρή σπούδασε Οικονομικά με υποτροφία στο London School of  Εconomics και στη συνέχεια απέκτησε τον τίτλο του Chartered Accountant. Το 1980 προσλήφθηκε από το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου και κατείχε σειρά ανώτερων διευθυντικών θέσεων. Το 2006 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου και το 2010 Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος από το 1998.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου, εύχεται στους κ.κ. Κυπρή και Πεχλιβανίδη κάθε επιτυχία στο έργο τους. Εκφράζει επίσης την πεποίθηση ότι με την εμπειρία τους και σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο, την υπόλοιπη διευθυντική ομάδα και όλο το προσωπικό, θα ενισχύσουν περαιτέρω το Συγκρότημα για να αντεπεξέλθει με επιτυχία τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Έρχονται νέες διοικητικές αλλαγές

Τα στελέχη της τράπεζας Καρυδάς και Τσολάκης βρίσκονται στο στόχαστρο των επόμενων διοικητικών αλλαγών με βάση πηγή σε μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας Κύπρου που πρωτοστάτησε στην απομάκρυνση Ηλιάδη.
Η ίδια πηγή αναφέρει ότι οι επικεφαλής σε Ρωσία, Ουκρανία Σωφρωνίου και Ελλάδος Σειραδάκης βρίσκονται υπό εξέταση για το αν και κατά πόσο θα παραμείνουν σε αυτές τις δοικητικές θέσεις...

Νωρίτερα το bankingnews.gr ανέφερε:

Να σημειωθεί ότι με βάση το αρχικό σχέδιο ήταν να αναλάβει την διοίκηση ο Γ Κυπρής της τράπεζας Κύπρου ένα ομολογουμένως ικανό στέλεχος ο οποίος βρίσκεται στην τράπεζα κοντά 32 χρόνια.
Στην πορεία όμως κάποιοι στήριξαν τον Πεχλιβανίδη και διεφάνηκε ότι αυτός θα αναλάβει την ηγεσία της τράπεζας.
Ο Πεχλιβανίδης είναι έλληνας, ικανός manager έχοντας αποκτήσει σημαντικές διοικητικές εμπειρίες από Millennium bank και Εθνική τράπεζα.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι ο Κυπρής έχει αποκτήσει εκ νέου προβάδισμα και πλέον είναι το πιθανότερο μσενάριο να αναλάβει την διοίκηση της τράπεζας.
Επίσης με βάση νεότερες πληροφορίες έρχονται και νέες παραιτήσεις από την τράπεζα Κύπρου με επίκεντρο τον Καρυδά και άλλα στελέχη.
Όσον αφορά την Λαϊκή ο Σαρρής ο πρόεδρος του ομίλου διαψεύδει ότι η Κεντρική Τράπεζα του έχει ζητήσει να παραιτηθεί.

Στο επίκεντρο η Uniastrum

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η τράπεζα που εξαγόρασε η τράπεζα Κύπρου στην Ρωσία η Uniastrum bank. Ακόμη δεν υπάρχουν ενδείξεις για το τι αφορά αυτή η στοχοποίηση αν δηλαδή πρόκειται για το τίμημα ή ζητήματα με δάνεια αλλά με βάση διαρροές φαίνεται ότι η Uniastrum για κάποιο λόγο θα βρεθεί στο επίκεντρο.

Η αποζημίωση Ηλιάδη

Μια σημαντική αποζημίωση έχει ζητήσει ο Ανδρέας Ηλιάδης λόγω της αποχώρησης του από την τράπεζα Κύπρου.

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 09:12

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης