Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Πανταλάκης: Υπέρ ενός deal ΑΤΕ με ΤΤ – Θα υλοποιηθεί αμκ;

tags :
Πανταλάκης: Υπέρ ενός deal ΑΤΕ με ΤΤ – Θα υλοποιηθεί αμκ;
Εγκρίθηκε  από την βουλή ο διορισμός του Θ Πανταλάκη στην ΑΤΕ Bank.
Οι δύο κρίσιμες παράμετροι που θα πρέπει να τονιστούν είναι ότι ο Θ Πανταλάκης εμμέσως πλην σαφώς τάσσεται υπέρ της συγχώνευσης με το ΤΤ ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης στο θέμα.
Όσον αφορά την ΑΤΕ τόνισε μεταξύ άλλων ότι έχοντας λάβει 675 εκατ ευρώ διαθέτει πολύ ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από 13% ωστόσο στο μέλλον θα πρέπει να υλοποιηθεί  αύξηση κεφαλαίου με κοινές μετοχές με προφανή την συμμετοχή του κράτους.
Ο Θ Πανταλάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ΑΤΕ θα πρέπει να στραφεί στην πράσινη ανάπτυξη δημιουργώντας νέα προϊόντα χρηματοδότησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και άλλων εναλλακτικών μορφών.
Από τις αναφορές του Θ. Πανταλάκη προκύπτει ότι ως νέα διοίκηση διάκειται θετικά σε ένα deal με το ΤΤ αλλά όπως έχει κατ΄ επανάληψη τονιστεί το deal αυτό έχει πολλές φορές εξεταστεί στο παρελθόν και προσέκρουε κυρίως στην αμφισβητούμενη ύπαρξη συνεργειών.
Η τράπεζα που θα προέκυπτε από μια συγχώνευση ΑΤΕ με ΤΤ θα διέθετε ενεργητικό 46 δις ευρώ όταν η Πειραιώς εμφανίζει ενεργητικό 53 δις ευρώ ουσιαστικά δεν θα άλλαζαν τα δεδομένα στον τραπεζικό σύστημα ακόμη και αν ακολουθούσε επιθετική προιοντική πολιτική.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης