Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το δημόσιο θα αποτιμήσει ΑΤΕ και ΤΤ και η κερδοσκοπία οργιάζει

   Το δημόσιο θα αποτιμήσει ΑΤΕ και ΤΤ και η κερδοσκοπία οργιάζει
Οργιάζει η κερδοσκοπία με επίκεντρο τους τίτλους της ΑΤΕ και του ΤΤ καθώς ενόψει την διαδικασίας αποτίμησης  θεσμικά χαρτοφυλάκια έσπευσαν να ….κερδοσκοπήσουν.
Η βασική τους στρατηγική είναι απλή εφόσον η αποτίμηση των κρατικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί με βάση τον μέσο όρο των αποτιμήσεων στο ΧΑ του τελευταίου 3μήνου ή 6μήνου ως συνηθίζεται το κράτος θα ήθελε υψηλότερα τις μετοχές...
Ορισμένα χαρτοφυλάκια αλλά και μικροεπενδυτές με αφορμή τα stress tests ειδικά για το ΤΤ που έλαβε και την πρώτη θέση μεταξύ των τραπεζών έσπευσαν να αγοράσουν Ταμιευτήριο εκτοξεύοντας την κεφαλαιοποίηση στα 1,2 δις ευρώ.
Ενδεικτικό να τονιστεί ότι στις 2 Ιουλίου η κεφαλαιοποίηση του ΤΤ ήταν στα 680 εκατ ευρώ δηλαδή αυξήθηκε η αποτίμηση κατά 520 εκατ ευρώ δηλαδή άνοδος 50% σε 24 ημέρες μια πολύ καλή απόδοση για τόσο μικρό χρονικό διάστημα
Με βάση τις τρέχουσες τιμές η Πειραιώς θα πρέπει να βελτιώσει την προφορά της όπως και κάθε άλλη τράπεζα που μπορεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Βέβαια μαζί με το ΤΤ ενισχύθηκε και η ΑΤΕ μια τράπεζα που δεν πέρασε τα stress tests και που υποχρεωτικά θα πρέπει να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου.
Είναι ξεκάθαρο ότι ΤΤ και ΑΤΕ βρίσκονται στο επίκεντρο και μάλιστα για τον ίδιο λόγο.
Το κράτος θα αποτιμήσει Ταμιευτήριο και ΑΤΕ και επενδυτές σπεύδουν σε προσφιλείς τακτικές σε ορισμένους στην κερδοσκοπία η οποία όμως ενέχει ρίσκο.
Η άνοδος των μετοχών με τέτοια κίνητρα ενέχει ρίσκο γιατί τεχνική αλλοίωση των αποτιμήσεων δεν μπορεί να υπάρξει, οι παρεμβάσεις αυτού του τύπου αποδεικνύει η παρελθούσα εμπειρία έχουν μικρή αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα.
Οι επόμενες ημέρες χρηματιστηριακά είναι κρίσιμες καθώς το κερδοσκοπικό παιχνίδι δεν μπορεί να συνεχισθεί επί μακρόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης