Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Στον Ελλάκτωρα το αδιέξοδο γιγαντώνεται – Ατυχής η παρέμβαση Ρουμελιώτη στην Attica bank και οι μεθοδεύσεις για αλλαγές διοίκησης

Στον Ελλάκτωρα το αδιέξοδο γιγαντώνεται – Ατυχής η παρέμβαση Ρουμελιώτη στην Attica bank και οι μεθοδεύσεις για αλλαγές διοίκησης
Ο Ρουμελιώτης είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος και συμπεριφέρεται ως διευθύνων σύμβουλος....
Δύο νέα μέτωπα θα απασχολήσουν το προσεχές διάστημα την επικαιρότητα, το ένα είναι γνωστό ο Ελλάκτωρας και το αδιέξοδο που εξυφαίνεται ενώ στην Attica bank η παρέμβαση – χθες 9 Ιουλίου – του Ρουμελιώτη του προέδρου της τράπεζας ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Στον Ελλάκτωρα η κατάσταση έχει ως εξής.
Η πλευρά Καλλιτσάντση όντως έχει συγκεντρώσει περίπου 38% και η πλευρά Μπόμπολα και Κούτρα το 33%.
Άπαξ και ο δεύτερος όποιος και εάν είναι τελικώς ελέγχει καταστατική μειοψηφία ποσοστό πάνω από 33% το αδιέξοδο είναι μονόδρομος.
Ο νέος στόχος είναι να συγκεντρωθεί το 51% από τον ένα εκ των δύο βασικών μετοχικών πόλων αλλά ούτε και αυτό το σενάριο θα άρει το αδιέξοδο.
Η μόνη ρεαλιστική λύση για τον Ελλάκτωρα είναι η μια πλευρά να αγοράσει το ποσοστό της άλλης πλευράς ή να βρεθεί κάποιος στρατηγικός επενδυτής που θα αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρίας.
Η κυβέρνηση σε αυτή την κόντρα μεταξύ των μετόχων φαίνεται ότι βρίσκεται πιο κοντά σε Κούτρα και Μπόμπολα.
Όμως η πλευρά Καλλιτσάντση διατηρεί ακόμη μετοχικό προβάδισμα.
Το συμπέρασμα είναι ότι στις 25 Ιουλίου στην Γενική Συνέλευση απλά θα επιβεβαιωθεί το αδιέξοδο.
Δεν θα υπάρξει λύση αλλά ακόμη μεγαλύτερο χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών καθώς κανείς δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει τα όπλα.
Όπως αναφέρει τραπεζίτης το βιβλίο της κόντρας των βασικών μετόχων του Ελλάκτωρα ακόμη βρίσκεται στην μέση θα αργήσει πολύ ο επίλογος.

Και ενώ στο μέτωπο του Ελλάκτωρα το αδιέξοδο είναι ορατό, στην Attica bank η παρέμβαση χθες  9 Ιουλίου του Ρουμελιώτη του προέδρου της τράπεζας είναι τουλάχιστον ατυχής.
Όλα ξεκίνησαν όταν αποφασίστηκε να δοθούν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των κομμάτων που κατέχει η Attica bank σε διαχειριστή.
Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε παρέμβει στην Βουλή για το ζήτημα αυτό.
Τα δάνεια στα κόμματα δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κάτι άλλο σε σχέση με τα δάνεια των ιδιωτών, αυτό επιτάσσει η λογική.  
Ο Ρουμελιώτης είναι μη εκτελεστικός πρόεδρος και συμπεριφέρεται ως διευθύνων σύμβουλος.
Η δεν αναφορά του «ότι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του διευθύνοντος συμβούλου όπως κατήγγειλε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, δεν πρέπει ν’ αποτελούν εμπόδιο, να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Attica Bank και να δυσχεραίνουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της»
Ουσιαστικά με την δήλωση αυτή άδειασε τον Θεόδωρο Πανταλάκη τον διευθύνοντα σύμβουλο της Attica bank.
Ο Ρουμελιώτης στην ανακοίνωση του συμπεριφέρθηκε ωσάν να διοικεί την Attica bank και ερωτούμε από πότε ένας  μη εκτελεστικός πρόεδρος διοικεί;
Ταυτόχρονα μέλη της κυβέρνησης ψιθυρίζουν ότι πρέπει να «να ξαναδούμε την διοίκηση της Attica bank» υπονοώντας ακόμη και διοικητικές αλλαγές.
Εν τω μεταξύ η προσπάθεια για αύξηση κεφαλαίου μέσω πώλησης προβληματικών δανείων 700 εκατ έχει πέσει στο κενό καθώς θα είναι μεγάλο επιχειρηματικό λάθος η Attica bank να ανταμείψει ένα επενδυτή που συμμετέχει σε μια αύξηση με 700 εκατ προβληματικά δάνεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης